Γιάννης Βόγλης: Η μάχη με τον καρκίνο, η σύζυγος-βράχος και η αυτοβιογραφία του

 

Μέσω των social media θέλησαν να εκφράσουν δημόσια τη θλίψη τους για τον θάνατό του. Στα 79 του χρόνια, ξημερώματα Τετάρτης, άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιάννης Βόγλης.

Ο δημοφιλής ηθοποιός που εδώ και δύο εβδομάδες νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα φροντίδας του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου δεν κατάφερε να βγει νικητής από την άνιση μάχη με τον θάνατο. Στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία στιγμή η επί 59 συνεχόμενη έτη σύζυγός του Μιράντα αλλά και οι δικοί του άνθρωποι.

Η στενάχωρη είδηση προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε συναδέλφους του αλλά και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, «βομβαρδίζοντας» τα social media με λόγια αγάπης για τον «μεγάλο» ηθοποιό.

Ο Γιάννης Βόγλης που τον τελευταίο χρόνο περνούσε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, δεν είχε αφήσει να καταλάβει κανείς τίποτα. Το μόνο που τον ένοιαζε όλα αυτά τα χρόνια, ήταν να στηρίζει τη σύζυγό του, που από τα 39 της χρόνια, έδινε τη δική της μάχη με τον καρκίνο, έχοντάς τον εξοντώσει τρεις φορές.

 «Μιλάμε για καρκίνο στα 39 της χρόνια. Έπρεπε να φύγουμε στο εξωτερικό για να εγχειριστεί. Όταν επέστρεψα, έπειτα από αρκετό καιρό, η εταιρία που είχα στη Θεσσαλονίκη δεν πήγαινε καλά. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε στην Αθήνα. Ήμουν ψύχραιμος, δεν είμαι από τους άντρες που χάνουν εύκολα την γη κάτω από τα πόδια τους. Όταν αντιμετωπίζεις μια δυσκολία, δεν την αφήνεις να σε πάρει από κάτω. Όταν πέσεις πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις με πείσμα» είχε εξομολογηθεί τότε ο Γιάννης Βόγλης στο «ΕΓΩ».

Ο Γιάννης Βόγλης και η σύζυγός του απέκτησαν δύο παιδιά, εγγόνια και έμειναν αγαπημένοι μέχρι το τέλος. Στη τελευταία του συνέντευξη ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει μάλιστα ότι ετοιμάζει την αυτοβιογραφία του.

«Έχω ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στα εγγόνια µου, που είναι χαρά και ευλογία. Και προχωρώ την αυτοβιογραφία µου, όπου δεν περιγράφω µόνο την καλλιτεχνική µου πορεία αλλά τη ζωή µου ολόκληρη. Απ’ όταν ήµουν τριών ετών, µε την κήρυξη του πολέµου. Μιλάω για τους εµφυλίους, τις χούντες, τις ανατροπές που βίωσα στο πετσί µου, τις αριστερές πολιτικές οργανώσεις που µπλέχτηκα. Γιατί ήµουν πάντα ενεργός πολίτης, ποτέ δεν υπήρξα στο περιθώριο. Ζούσα και δρούσα ουσιαστικά, όπως είχα δικαίωµα. Ένα δικαίωµα που µε την ανεργία µάς το έχουν αφαιρέσει», είχε πει τότε.

γγγγγγγγγγ

δδδδδδ

γερμμμ

44444

222222

6666666

5555555555555

33333333

1111

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα