«Γιατί επιτρέπουμε να αυθαιρετούν οι Σκοπιανοί;»

Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της «Α» για την διεξαγωγή του Super Cup της UEFA στην γειτονική ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα στο στάδιο «Φίλλιπος ο Β’». Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έγινε υπό τις ευλογίες του Έλληνα γ.γ. της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Θοδωρή Θεοδωρίδη, αποτελώντας «τροφή» στις αλυτρωτικές τάσεις των γειτόνων μας.

Το θέμα, μάλιστα, έφερε στην Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος να καταθέτει ερώτηση-«φωτιά» προς την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης Νικολόπουλου:
Όταν επί δεκαετίες η χώρα μας δεν αναγνωρίζει τα μακεδονικά σύμβολα στην γειτονική χώρα, τα Σκόπια, έρχεται η UEFA και ορίζει ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός σε γήπεδο του οποίου το όνομα η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει…

Αναφερόμαστε φυσικά στο τελικό του UEFA CUP μεταξύ Ρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) που διεξήχθη σ’ ένα γήπεδο 32.580 θέσεων, που φέρει το όνομα «Φίλιππος Β’»! Πάλι καλά που τα αναμνηστικά μετάλλια της UEFA δεν είχαν αποτυπωμένο το αστέρι της Βεργίνας ή το προσωπείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου… Πάντως, όλο το γήπεδο ήταν στολισμένο με σημαίες με το σήμα της Βεργίνας, ενώ υπάρχει και το ερώτημα γιατί να γίνει ο αγώνας στα Σκόπια των 2-3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απλή: Για τα ψηφαλάκια των Σκοπίων στις εκλογές της UEFA μετά από δύο χρόνια. Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος που έκανε επίσκεψη στη χώρα μας ο Σέρβος Ζόραν Λάκοβιτς λόγω της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30/6/2017.

Ο ίδιος λόγος για την παρουσία του Μαλτέζου κ. Βασσάλο στην ΕΠΟ και στην Super League για την εγκατάσταση της Επιτροπής Επιτήρησης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με μέλη έναν Αυστριακό, έναν Μαλτέζο –πάλι Μαλτέζος;– και έναν χαμηλόβαθμο Ισπανό. Τα ψηφαλάκια, και μόνο τα ψηφαλάκια. Με κάτι τέτοιες «εξυπηρετήσεις» εξελέγη πρόεδρος της UEFA ο Αλεξάντερ Σέφεριν. Κάτι οι επιλογές προσώπων για στελέχωση του υπαλληλικού προσωπικού της UEFA και την στελέχωση διαφόρων επιτροπών για αποστολές σε χώρες όπως η Ελλάδα, κάτι μερικά ψίχουλα από τα κέρδη της UEFA λόγω των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων και λόγω των στοιχηματικών εταιρειών τις οποίες η UEFA προσέχει σαν τα μάτια της…

Δεν είναι κρυφό ότι πίσω από τον Σέφεριν είναι ο ισχυρός άνδρας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης, που έχει «επενδύσει» σε μικρές χώρες για να ελέγχεται η UEFA.

Παρεμπιπτόντως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμία σοβαρή οργάνωση της UEFA, αφού οι περισσότεροι διατελέσαντες προηγούμενοι πρόεδροι έχουν τοποθετηθεί σε επιτροπές και μάλιστα με καλό μισθό. Γι’ αυτό οι πρόεδροι αυτοί «Θόδωρο» λένε και βεβαίως δεν κλαίνε.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γιατί δεν έχει αντιδράσει η Ελλάδα στην ονομασία του γηπέδου των Σκοπίων;
2. Έγινε διάβημα στον κ. Θεοδωρίδη για την αυθαιρεσία των Σκοπιανών και ποια η απάντηση του τελευταίου;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λάτρης της Μακεδονίας (των Σκοπίων) ο κύριος Θ. Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα