Για τα δικά τους λάθη τώρα φταίνε οι επιχειρηματίες!

Απίστευτη επίθεση Τζανακόπουλου κατά εκδοτών για τον ΕΔΟΕΑΠ - Στηρίζει και το κόμμα!

Σκληρή επίθεση εξαπολύει η κυβέρνηση στους εκδότες κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζο και Αναστασιάδη, με αφορμή το ζήτημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ. Ένα από τα ζητήματα που, όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση πέτυχε να κλείσει με θετικό τρόπο στην πρώτη φάση των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης. Ο υπουργός φυσικά παραβλέπει το γεγονός πως και αυτή η κυβέρνηση συνηγόρησε διά της στάσης της στην κλοπή του πόρου του ταμείου που όπως έχει αποκαλυφθεί δεν ήταν απαίτηση των δανειστών αλλά ρουσφέτι των κυβερνόντων.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ και πως «το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι”. Καταλόγισε στους δημοσιογραφικούς ομίλους των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη και Κουρτάκη ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο». Φυσικά παραβλέπει ο υπουργός ότι η λύση που προωθεί η κυβέρνηση είναι αντίθετη με τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς και ως εκ τούτου με την πρώτη – δεδομένη- προσφυγή θα κριθεί παράνομη.

«Άκρως προκλητική» χαρακτηρίζει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση των έξι εκδοτικών επιχειρήσεων εναντίον της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ. Ειδικότερα, αναφέρει πως «οι συγκεκριμένοι εκδότες-ιδιοκτήτες συγκροτημάτων ΜΜΕ επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, φορτώνοντας τις ευθύνες για την κρίση στον χώρο του Τύπου σε όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους».
Προς τούτο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «προβαίνουν στην απολύτως απαράδεκτη και χυδαία κίνηση να απειλούν με απολύσεις, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν για την επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ». Σχολιάζει, δε, ότι «την ίδια τακτική, άλλωστε, είχαν ακολουθήσει και οι καναλάρχες κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «να αναζητούν υπεύθυνους για την κρίση στον χώρο των ΜΜΕ, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι εκδότες που συνέταξαν την ανακοίνωση ενάντια στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ είναι να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους».

«Οι απειλές τους θα πέσουν στο κενό. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και οι αγώνες των σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι το καλύτερο εχέγγυο για τη διάσωση του ταμείου τους», τονίζει, καταλήγοντας, το κυβερνών κόμμα.
Σημειώνεται, ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι εκδοτικές επιχειρήσεις ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ και ΠΑΡΑΠΟΛΟΤΙΚΑ ΑΕ, ισχυρίζονται ότι «για τις επιχειρήσεις του έντυπου τύπου η επιβολή του νέου φόρου επί του τζίρου της θα οδηγήσει στη βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμό τους». «Θα προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστα να συνμεχίσουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις μας», προσθέτουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα