Για τα προβλήματα των ΟΤΑ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ανδρέας Παχατουρίδης

Τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν το κυρίως μενού της συζήτησης που είχαν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης. Ο δήμαρχος ενός εκ των μεγαλυτέρων δήμων της χώρας επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο και άκουσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του λέει: «Ευχαριστώ που είσθε εδώ κ. Δήμαρχε. Και για τις κοινές μνήμες τις οποίες έχουμε. Αλλά, κυρίως, γιατί μιλώ μ’ έναν Δήμαρχο, ο οποίος φέρει το βάρος ενός Δήμου με τεράστια προβλήματα αλλά και με τεράστιες δυνατότητες. Θα μείνω στα προβλήματα. Δεν είναι μόνο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προβλήματα πολλά, γενικότερα, λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έχει επιπλέον φορτωθεί – και ιδίως το Περιστέρι -πολύ μεγάλο μέρος του κοινωνικού βάρους που δεν αναλογεί κανονικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά να θυμάστε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταξιώνεται όταν στέκεται δίπλα στον πολίτη στις δύσκολες ώρες. Και επειδή ξέρω σε ποιόν μιλώ, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη».
Από την πλευρά του ο κ. Παχατουρίδης επισήμανε ότι οι συμπολίτες του ζουν δύσκολα, τονίζοντας ότι έχει συχνά το ρόλο του ψυχοθεραπευτή. «Όταν εγώ εξελέγην Δήμαρχος το 2003, με την μεγάλη τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου, διετέλεσα Δήμαρχος για κάποια χρόνια. Δυστυχώς τα 4-5 τελευταία χρόνια δεν είμαι Δήμαρχος. Είμαι ψυχοθεραπευτής. Κάνω ψυχοθεραπεία στον κόσμο. Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και από τις λαϊκές οικογένειες. Αλλά εμείς στα δυτικά και το Περιστέρι – μια πόλη βαθύτατα δημοκρατική, συντροφική, αλληλέγγυα – είμαστε αισιόδοξοι σε πείσμα των καιρών.
Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «αυτή την περίοδο καταξιώνονται οι αυτοδιοικητικοί εκείνοι οι οποίοι είναι κοντά στον κόσμο. Αυτή είναι η αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όσο πιο δύσκολα τα χρόνια, τόσο περισσότερες οι δυνατότητες καταξίωσης». Από την πλευρά του ο κ. Παχατουρίδης του απάντησε ότι δεν θα σταματήσει την προσπάθεια. «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα γιατί πιστεύουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα