Για το προβάδισμα πρόκρισης

Σπουδαίο ματς το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ στις 19:30 για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες κοντράρονται για όγδοη φορά τους τελευταίους 25 μήνες, καθώς συναντιούνται κάθε χρόνο και στο Κύπελλο.

Σε αυτές τις επτά μάχες από τη μέρα που η ΑΕΚ επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες, ο Ολυμπιακός μετράει τρεις νίκες (0-1 για το Κύπελλο, 4-0 και 3-0 για το πρωτάθλημα), η Ένωση άλλες τόσες (2-1 στον τελικό και δύο φορές 1-0 στο πρωτάθλημα), ενώ μόνο μία φορά κόλλησαν στην ισοπαλία (1-1 για το Κύπελλο στο Φάληρο).

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο προβάδισμα όταν παίζει στην έδρα του, αλλά όχι στο συγκεκριμένο θεσμό. Άλλωστε και στο παρελθόν ο Ολυμπιακός πάντα δυσκολευόταν με την ΑΕΚ εντός έδρας στο Κύπελλο.

Φέτος τα πράγματα ήταν ισορροπημένα στο πρωτάθλημα όσον αφορά στη συγκομιδή βαθμών, αλλά τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Ολυμπιακός με το ευρύ 3-0, κόντρα στην ΑΕΚ του Κετσπάγια. Στο β’  γύρο η Ένωση ήταν αλλαγμένη προς το καλύτερο και επιβλήθηκε 1-0.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα