Γκιουλέκας: “Ανοίξτε τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους”

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης για την εικόνα που υπάρχει στους αρχαιολογικούς χώρους, εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας. 

Ολόκληρη η δήλωση…

«Αποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα που παρουσίασε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον ευαίσθητο χώρο του Πολιτισμού.

Σύμφωνα με αυτά, παρά την αύξηση των επισκεπτών στην χώρα μας φέτος, οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας μειώθηκαν αισθητά. Συγκεκριμένα, κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2016, παρατηρήθηκε μείωση από 8.300.000 επισκέπτες πέρσι σε 7.600.000 φέτος.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνο αυτό!

Στα περισσότερα μουσεία της χώρας πολλές αίθουσες παραμένουν κλειστές και τα άδεια ράφια στα πωλητήρια των μουσείων είναι καθημερινή εικόνα λόγω της προβληματικής πολιτικής που ακολουθεί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Δεν εφαρμόζεται το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας παρά μόνο σε ελάχιστους από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. Δεν εφαρμόζεται ηλεκτρονική καταγραφή των εσόδων. Δεν υπάρχει ψηφιακή καταγραφή των επισκεπτών. Δεν υπάρχει έλεγχος της διαχείρισης των εισιτηρίων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Δεν εφαρμόστηκε ποτέ το πολυδιαφημισμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο, παρά τις πολλαπλές κυβερνητικές εξαγγελίες ότι θα ετίθετο σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2015.

Από τον Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας έχουν επανειλημμένα επισημανθεί αυτά τα προβλήματα και οι ολιγωρίες του Υπουργείου. Δυστυχώς, οι δυσλειτουργίες, ο κομματισμός και το έλλειμμα διοίκησης των κυβερνώντων έχουν τραγικά αποτελέσματα και αυτή η παρατεταμένη κατάσταση, μας εκθέτει και στα μάτια εκατομμυρίων επισκεπτών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα