Γκουαρδιόλα: «Έφυγα, όταν χάθηκε η σπίθα»

Το βιβλίο για τον Πεπ Γκουαρδιόλα αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα ο Ισπανός προπονητής, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο Γκουαρδιόλα, λοιπόν, μετά από πέντε χρόνια απόλυτης επιτυχίας, διαπίστωσε ότι από τη μία οι παίκτες του είχαν αρχίσει να «χορταίνουν» και να χάνεται η σπίθα από τα μάτια τους και από την άλλη ο ίδιος, δεν είχε άλλες ιδέες για τακτική. Είχε εφαρμόσει όσα πίστευε, είχε κερδίσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα και ο κορεσμός είχε αρχίσει να τον καταβάλλει.

Τότε, έξι μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του με την «Μπάρτσα», έλαβε την απόφαση να φύγει. Οι προτάσεις που είχε, δεν ήταν λίγες. Και μάλιστα ήταν εξαιρετικές. Από τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν, ο Γκουαρδιόλα επέλεξε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου, εκτιμώντας πως το πλάνο που του παρουσίασαν οι Βαυαροί, ήταν το πλέον αξιόλογο.

Παράλληλα, όμως, είχαν διαρραγεί και οι σχέσεις του Ισπανού κόουτς με τη διοίκηση. Ή καλύτερα, είχαν «παγώσει», καθώς δεν συμφωνούσαν σε βασικά σημεία της φιλοσοφίας τους για το μέλλον και τις αλλαγές που έπρεπε να επέλθουν, ώστε να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα. Κάπως έτσι έφτασε στο τέλος της μία συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την παρουσίασε του πλέον ολοκληρωμένου ποδοσφαίρου που έχει εμφανίσει ποτέ ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα