Γυαλίζει το στέμμα του ο «Βασιλιάς»!

Μετά τους Black Keys που σαρώνουν τον κόσμο, ένα ακόμη γέννημα θρέμμα του Άκρον πάει να κατακτήσει τον πλανήτη. Ο Λε Μπρον Τζέιμς οδηγεί τους Cleveland Cavaliers στην κορυφή του ΝΒΑ, του μπασκετικού κόσμου δηλαδή, αφού με αυτόν ηγέτη, η ομάδα του έκανε το 2-1 στη σειρά με αντίπαλο τους Golden State Warriors.

Το τελικό 96-91 οφείλεται εν πολλοίς στη νέα 40άρα του Τζέιμς, που είχε επίσης 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ και με βελτιωμένα ποσοστά σε σχέση με το δεύτερο παιχνίδι. Το Κλίβελαντ ζει και αναπνέει για το πρώτο πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Γενικώς η συγκεκριμένη πόλη δεν μπορεί να καυχιέται για τις επιτυχίες της στον αθλητισμό. Στο μπέισμπολ οι Indians κατέκτησαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα το 1948 και στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο οι Browns πήραν τον τελευταίο NFL το 1952. Στο δε χόκεϊ επί πάγου δεν υπάρχει ομάδα που να εκπροσωπεί την πολιτεία. Άρα μιλάμε για τεράστιο γεγονός, ειδικά από τη στιγμή που το γειτονικό (και αντίπαλο δέος) Ντιτρόιτ έχει πολλές περισσότερες επιτυχίες σε όλα τα ομαδικά σπορ. Οι δύο αυτές πόλεις (και οι πολιτείες τους) έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση που ξέσπασε στις ΗΠΑ το 2009 και ένα πρωτάθλημα θα είναι εορταστικό γεγονός για όλη την πολιτεία του Οχάιο.

Ο Τζέιμς οδηγεί μία ομάδα γεμάτη αγωνιστικά προβλήματα, αλλά τι να το κάνεις. Όταν ο καλύτερός σου αμυντικός, ο Μάθιου Ντελαβεντόβα, καταφέρνει να συνεισφέρει και στο επιθετικό κομμάτι με 20 πόντους, τότε είσαι το αφεντικό του αγώνα. Και της σειράς… Το τέταρτο παιχνίδι γίνεται και πάλι στο Όκλαντ του Οχάιο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα