Δέκα Έλληνες μπόμπερ έφτασαν τα δέκα γκολ!

Συνεχίζεται το απίστευτο κρεσέντο των Ελλήνων σκόρερ, μία δεκάδα εκ των οποίων έχει φτάσει τα 133 γκολ μέσα στη σεζόν! Οι έξι αγωνίζονται στην Ελλάδα, ένας στην Πορτογαλία, ένας στο Βέλγιο, ένας στην Ελβετία και ένας στην Κίνα.

Ο Κώστας Φορτούνης με 19 γκολ σε 34 ματς και ο Κώστας Μήτρογλου με ισάριθμο αριθμό τερμάτων (και τέσσερις ασίστ) σε 36 αγώνες προπορεύονται στο σχετικό πίνακα, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να έχει σημειώσει οκτώ γκολ με πέναλτι και να συνοδεύει τα τέρματά του με 13 ασίστ!

Τρίτος στη λίστα ο Νίκος Καρέλης με 15 γκολ (και επτά ασίστ) σε 32 ματς και τέταρτος ο Απόστολος Γιάννου με 14 τέρματα σε 32 αγώνες, ο οποίος μετακόμισε στην Κίνα και ίσως αργήσει ελαφρώς να προσαρμοστεί. Πέμπτος Έλληνας σκόρερ αυτή τη στιγμή είναι ο Απόστολος Βέλλιος με 13 γκολ (τρεις ασίστ) σε 27 αναμετρήσεις.

Από κει και έπειτα έχουμε τρεις ποδοσφαιριστές με 11 γκολ. Ο Φάνης Γκέκας τα έχει σημειώσει σε 18 μόλις παιχνίδια, ο Χρήστος Αραβίδης σε 28 (έχει και πέντε ασίστ) και ο Κλάους Αθανασιάδης σε 31 (με τρεις ασίστ). Τέλος, δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα 10 γκολ, ο Βαγγέλης Μάντζιος σε 27 αγώνες (και πέντε ασίστ) και ο Τάσος Μπακασέτας σε 31 ματς (έχει και οκτώ ασίστ).
Τα 133 συνολικά τέρματα των δέκα κορυφαίων Ελλήνων σκόρερ έχουν σημειωθεί στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας, στο Champions League, στο Europa League, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Βελγίου, στο πρωτάθλημα Τουρκίας, στο πρωτάθλημα Ελβετίας και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Πορτογαλίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα