Δέκα διεθνείς της Ερυθραίας ζήτησαν άσυλο στην Μποτσουάνα!

Δέκα ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Ερυθραίας επέλεξαν έναν πιο ασφαλή τρόπο, από το ταξίδι της Μεσογείου, προκειμένου να ξεφύγουν, παρ’ ότι γνώριζαν ότι δεν θα είχαν τη δυνατότητα να «πατήσουν» στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Με αφορμή τον αγώνα της ομάδας τους στην Μποτσουάνα, ζήτησαν άσυλο και αρνήθηκαν να μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής!

Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί ένας σημαντικός αριθμός από αθλητές που ζήτησαν άσυλο προκειμένου να μην επιστρέψουν στην Ερυθραία. Ενδεχομένως να είναι και αυτός ένας τρόπος διαφυγής. Το 2013, 15 παίκτες και ο γιατρός της εθνικής ομάδας ζήτησαν άσυλο στην Ουγκάντα, μετά την ολοκλήρωση ενός τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι δέκα ποδοσφαιριστές από την Ερυθραία ζήτησαν άσυλο διότι δεν επιθυμούσαν να ενταχθούν στον στρατό της χώρας, όπως ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν. Οι παίκτες εξαφανίστηκαν από τα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο που διέμεναν. Σύμφωνα με καταγγελίες ενός εκ των εκπροσώπων τους, έγινε προσπάθεια να μετακινηθούν με τη βία οι παίκτες στην Ερυθραία!

Η αφρικανική χώρα κατηγορείται από τις διεθνείς οργανώσεις για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δουλεμπόριο και τα βασανιστήρια που ασκούνται. Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες ότι στρατιώτες του καθεστώτος πυροβολούν εν ψυχρώ τους ανθρώπους που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας, ενώ η κυβέρνηση της Ερυθραίας απέρριψε τις διαπιστώσεις των Ηνωμένων Εθνών ως αβάσιμες και χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα