Δέκα χρόνια μετά το γκολ του Μέσι στον ΠΑΟ

2 Νοεμβρίου 2005, Μπαρτσελόνα- Παναθηναϊκός: 5-0. Η ιστορία έγραψε μία μεγάλη ήττα για τους «πράσινους» στον κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης, αλλά όχι μόνο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κόντρα στον αθηναϊκό σύλλογο, σκόραρε για πρώτη φορά ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο Λιον Μέσι!

Από τότε πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια. Μία δεκαετία απόλυτης επιτυχίας, σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο, για τον Αργεντινό άσο, ο οποίος έφτασε τα 77 τέρματα, σε 100 συμμετοχές, ενώ το όνομά του φιγουράρει στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League, πίσω από τον δύο χρόνια μεγαλύτερό του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει σημειώσει 82 γκολ, κάνοντας «σεφτέ» το 2003.

Σε ηλικία 28 ετών, ο Μέσι έχει μπροστά του τουλάχιστον άλλα εφτά χρόνια καλής μπάλας, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την κατάρριψη κάθε «ζωντανού» ρεκόρ στον θεσμό. Ο Αργεντινός σκοράρει σχεδόν ένα γκολ (0,77) ανά αγώνα και αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, σύντομα θα σπάσει το φράγμα των 100 τερμάτων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα