ΔΕΗ: «Δεχόμαστε προσφορές για ΑΔΜΗΕ μέχρι Παρασκευή, ούτε μια ημέρα παραπάνω»

Η πολύ θετική διεθνής ανταπόκριση στο ομόλογο της ΔΕΗ έφερε και μία σειρά δημοσιευμάτων τα οποία ήθελαν την Επιχείρηση να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), η οποία λήγει την προσεχή Παρασκευή 9 Μαΐου. Η ΔΕΗ, ωστόσο, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαψεύδει την «είδηση» κι επιβεβαιώνει ότι ισχύει η ανακοινωθείσα προθεσμία. Υπενθυμίζουμε ότι η Επιχείρηση έχει απευθύνει διεθνή πρόσκληση για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί, η παράταση της προθεσμίας δεν θα δινόταν μόνο λόγω της θετικής ανταπόκρισης στο ομολογιακό δάνειο, καθώς και, γενικότερα, της βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών τής ελληνικής οικονομίας. Θα προσφερόταν και χάρη στο ότι μέρος από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από το ομόλογο θα διοχετευτούν για την τόνωση της ρευστότητας της αγοράς ηλεκτρισμού, εξέλιξη που αρκετές εταιρείες θεωρούσαν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.

Μέχρι πρότινος, μάλιστα, φέρεται να είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον δύο εταιρείες δικτύων κι ένα fund. Όπως κι αν έχει, το νόημα της ανακοίνωσης της ΔΕΗ είναι ξεκάθαρο: «Δεχόμαστε προσφορές για τον ΑΔΜΗΕ μέχρι την Παρασκευή, ούτε μια ημέρα παραπάνω»…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα