Δεν άρεσαν οι Κροάτες, αλλά…

Κάποτε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατηγορούταν πως επέλεγε συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές (τόσο ως προπονητής της ΑΕΚ, όσο και του Ολυμπιακού), οι οποίοι δεν είχαν μεγάλη αξία και έρχονταν στην Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή επέμενε ο Ντούσκο.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί, μάλιστα, που υπονοούσαν πως έβγαλε και ένα μικρό μέρισμα από αυτές τις μεταγραφές. Εδώ που τα λέμε, κάποιοι κατάφερναν να διακριθούν παρά το ότι ήταν άγνωστοι (ο Σλίσκοβιτς έπαιξε πραγματικά καλή μπάλα στην καριέρα του μόνο στην ΑΕΚ), κάποιοι άλλοι, όμως, αποδεικνύονταν αστείες περιπτώσεις (Βαρεσάνοβιτς).

Άντε τώρα να πείσεις τον κόσμο της ΑΕΚ ότι αξίζουν να έρθουν στην ομάδα οι κύριοι Μάλοτσα και Μίλοβιτς. Ο  τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, τους παρακολούθησε να παραπαίουν και να τρώνε τέσσερα γκολ στο ματς που τους κατασκόπευσε στην Κροατία, την ώρα που υποτίθεται ότι ψάχνει παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Πράγματι, αν ο ΑΕΚτζής εν έτη 2015μάθει ότι έρχεται ο Μίλοβιτς θα σκεφτεί αμέσως ότι έβαλε το χεράκι του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (άσχετα αν δεν είναι Σέρβοι, αλλά Κροάτες), λες και δεν υπάρχουν αλλού κεντρικοί οπισθοφύλακες. Υποτίθεται ότι στην ΑΕΚ του σήμερα έχουν κοπεί επιλογές τέτοιου είδους.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει πως ήταν δύσκολο το παιχνίδι για τη Χάιντουκ Σπλιτ και πως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ απλά δεν παίζεται στην Κροατία (που είναι αλήθεια) και πως γενικώς ο Μίλοβιτς είναι ο ογκόλιθος της άμυνας της Ντιναμό από το 2011 και έπειτα και πως στα 26 του είναι πανέτοιμος για να προσφέρει σε μεγαλύτερη ομάδα με… καλύτερα αμυντικά χαφ που δεν θα τον εκθέτουν! Ομοίως, τα ίδια καλά στοιχεία έχει και ο Μάλοτσα, μόνο που ο συγκεκριμένος δεν έχει κάνει το ξεπέταγμα, όπως το έκανε ο συμπαίκτης του την τελευταία τριετία.

Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές, πάντως, έκαναν καλές χρονιές από το 2011 μέχρι το 2013 όπου βοήθησαν τη Χάιντουκ να βγάλει πρωταθλήματα με λίγα γκολ παθητικό, ενώ πέρσι και φέτος δεν είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα