Δεν βγαίνουν τα κουκιά

Τα έσοδα από τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό περιμένουν στο «τριφύλλι» για να καλύψουν «τρύπες» δεξιά κι αριστερά. Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει ένα πιο μικρό γήπεδο να γεμίσει, με τις τιμές να ξεφεύγουν, γι’ αυτόν τον λόγο και τα εισιτήρια να είναι πιο ακριβά από ποτέ.

Παρ’ όλα αυτά, οι φίλοι του Παναθηναϊκού κάνουν για μία ακόμη φορά το καθήκον τους απέναντι στην αγαπημένη τους ομάδα. Από τα 8.000 εισιτήρια που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 2 Νοεμβρίου, έχουν ήδη φύγει περίπου 1.000, τα περισσότερα εξ αυτών των 20 ευρώ, ενώ δεν τίθεται θέμα μη εξάντλησής τους. Θα υπάρξει δηλαδή sold out – που, μεταξύ μας, αυτό έλειπε να μην υπήρχε. Παράλληλα, από τη στιγμή που τέθηκαν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι, περίπου 150 φίλοι των «πράσινων» έσπευσαν να γραφτούν μέλη και στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», εξασφαλίζοντας προτεραιότητα για να πάρουν θέση στη Λεωφόρο κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, δίνοντας παράλληλα και το ανάλογο αντίτιμο.

Ο κόσμος, λοιπόν, βάζει για πολλοστή φορά… πλάτη, αλλά, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η σκληρή αλήθεια είναι πως τα χρήματά του δεν αρκούν για να βγει ο Παναθηναϊκός από το οικονομικό αδιέξοδο, καθώς αυτά που απαιτούνται είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάρτιο. Αν δεν εισρεύσει ρευστό από άλλες πηγές, η χρονιά θα βγει δύσκολα και ο κίνδυνος να χαθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω χρεών, εφόσον εξασφαλιστεί μέσα στο γήπεδο, είναι μεγάλος. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, συνέβη και φέτος.

Σε αναζήτηση πόρων
Ο Γιάννης Αλαφούζος, λοιπόν, έχει εντείνει τις προσπάθειές του να βρει χρήματα. Έχει αντιληφθεί πως οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν έχουν καμία πρόθεση να βάλουν το χέρι στην τσέπη και στρέφεται προς άλλους οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας. Όμως κι εκεί το έδαφος δεν είναι πάντα πρόσφορο (σχεδόν ποτέ, δηλαδή), αφού η κρίση δεν επιτρέπει «ανοίγματα» του παρελθόντος, ενώ συν τοις άλλοις, πλέον όποιος είναι σοβαρός επιχειρηματίας και δεν έχει λεφτά για πέταμα, μένει μακριά από την… μπάλα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δηλώνει έτοιμος να βάλει κάποια χρήματα για να κλείσει «τρύπες», αλλά είναι σαφές πως δεν μπορεί μόνος του να καλύψει τις οφειλές που «κληρονόμησε».
Οι «πράσινοι» τρέχουν τις τελευταίες ημέρες για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται, ώστε να φανούν συνεπείς στην πρώτη πληρωμή της σεζόν προς νυν αλλά και πρώην παίκτες. Συγκεκριμένα, η ορισμένη ημερομηνία για την εξόφληση των δόσεων είναι η 31η Οκτωβρίου, ήτοι δύο μόλις ημέρες νωρίτερα από το classico της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό. Μπορεί τα περισσότερα χρήματα για τις πληρωμές να έχουν ήδη συγκεντρωθεί, όχι όμως και ολόκληρο το ποσό, κάτι που στον Παναθηναϊκό περιμένουν να συμβεί με τις εισπράξεις του ντέρμπι. Όλο το ποσό, μάλιστα, που θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ από τα εισιτήρια, αναμένεται να δοθεί προς αυτή τη μεριά.

Τώρα, το πώς υπάρχει σκέψη για πριμ νίκης επί του «αιωνίου» αντιπάλου, είναι άλλο ζήτημα που δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να το αναλύσουμε.

Συνεχίζονται οι προσφυγές
Οι φήμες για προσφυγές, που ήταν… ψίθυροι, έγιναν φωνές και πλέον ήδη οι Τοτσέ και Λέτο ετοιμάζονται να στείλουν το μπουγιουρντί στην «πράσινη» ΠΑΕ. Η υπόθεση τόσο του Αργεντινού άσου πήρε αρνητική τροπή, το ίδιο και του Ισπανού φορ. Η «πράσινη» ΠΑΕ ενημέρωσε τον Λέτο (που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς…) πως δεν είναι σε θέση να του καταβάλει την προκαταβολή ύψους 70.000 ευρώ που έθετε ως προϋπόθεση η πλευρά του παίκτη για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έτσι, ο μεσοεπιθετικός της Κατάνια δεν μπήκε σε περαιτέρω συζητήσεις και όπως όλα δείχνουν θα καταθέσει προσφυγή (αν δεν το έχει κάνει ήδη), ζητώντας βέβαια και μεγαλύτερο ποσό από το αρχικό, αφού θα προστεθούν φόροι και ποινικές ρήτρες.

Τα ίδια και με τον Τοτσέ, ο οποίος θυμίζουμε ότι είναι ακόμη στην ομάδα. Απάντησε αρνητικά στην πρόταση συμβιβασμού που του έγινε – κι εδώ που τα λέμε, δεν ήταν κι εύκολο να πει το «ναι». Προτάθηκε στον παίκτη καταβολή των δεδουλευμένων του σε 50 δόσεις, αλλά και «κούρεμα» της τάξης των 200.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο Ισπανός ζητάει περί το 1 εκατ. ευρώ και η προσφυγή του τελικά θα εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Με άλλα λόγια, τα έσοδα είναι λίγα, αλλά τα μέτωπα πολλά. Το μόνο καλό είναι ότι ο Παναθηναϊκός, πλέον, έχει μάθει να ζει χρεωμένος και ίσως έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Έγινε ΑΕΚ δηλαδή, με τη μόνη διαφορά ότι ακόμη κρατιέται και παίζει δύο κατηγορίες πιο πάνω.

Χαράλαμπος Μάνος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα