«Δεν είναι αρμόδιος να εκδίδει πορίσματα»

Η έρευνα του ΣΔΟΕ στο ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», που αποκάλυψε χθες η «Real News» αλλά και η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε ότι από τον συγκεκριμένο έλεγχο δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, προκάλεσαν την αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μιλώντας στον «Real FM», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένω το πόρισμα του ΣΔΟΕ, από αυτόν τον έλεγχο, διότι δεν είναι αρμοδιότητα του Γιώργου Παπανδρέου να εκδίδει πορίσματα για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Περιμένω, επίσης, από το ΣΔΟΕ να κάνει αντίστοιχο έλεγχο σε όλα τα ιδρύματα, για να πείσει ότι δεν βλέπει το θέμα αυτό με χρωματιστά γυαλιά. Και στο ίδρυμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και στο αντίστοιχο ίδρυμα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των κομμάτων. Και να υπάρξει δεσμευτική προθεσμία, στην οποία θα δώσει αυτά τα πορίσματα στη δημοσιότητα. Με διαφάνεια και υπευθυνότητα. Το λέω αυτό διότι το ΣΔΟΕ είναι διαλυμένο μαγαζί».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Real News», η έρευνα στο κοινωφελές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου», το οποίο δημιουργήθηκε το 1996 στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, επικεντρώνεται σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και συγκεκριμένα σε εμβάσματα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διακίνηση χρηματικών ποσών δίχως να προκύπτουν σαφώς ο σκοπός και ο προορισμός τους.

Το τελευταίο διάστημα, το Ίδρυμα υπολειτουργεί προφανώς λόγω οικονομικών δυσκολιών. Μάλιστα, οι τελευταίοι τέσσερις υπάλληλοι απολύθηκαν πριν από λίγους μήνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα