“Δεν είναι διεφθαρμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο”…

Απέρριψε τον χαρακτηρισμό «διεφθαρμένο» για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ομολογώντας απλώς ότι υπάρχουν προβλήματα στο χώρο…

Μιλώντας στο Sport24 Radio, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε μάλιστα ότι στη χθεσινή συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή κάλεσε τον υφυπουργό στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Γκιρτζίκη:

Για την επιλογή του Σέρχιο Μαρκαριάν: «Είναι διαφορετικό να παίρνεις έναν προπονητή στην αρχή μίας περιόδου, όπως με τον Ρανιέρι, και διαφορετικό μετά τα διαδοχικά ατυχή αποτελέσματα και τις αποχωρήσεις των Κλαούντιο Ρανιέρι και Γιώργου Σαρρή. Ο νέος προπονητής πρέπει να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη κατάσταση και τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια για να πάρουμε την πρόκριση για το Euro του 2016. Ο Γιώργος Καραγκούνης, που είναι ο συνδετικός κρίκος ομοσπονδίας και ομάδας, μας έλυσε τις απορίες και μας έπεισε ότι στην παρούσα φάση με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, ο κ. Μαρκαριάν είναι ο καταλληλότερος και εν τέλει δεχθήκαμε ομόφωνα την πρότασή του. Υπογράψαμε συμβόλαιο ενός έτους και θα συνεχίσει αν προκριθούμε».

Για τα επιχειρήματα του διευθυντή ποδοσφαίρου υπέρ του Σέρχιο Μαρκαριάν: «Μας είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, τη γλώσσα, έχει δουλέψει τόσο σε ελληνική ομάδα, όσο και σε εθνική και κρίναμε ότι ήταν ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί την κατάσταση, καθώς έχουμε λίγα παιχνίδια μπροστά μας τα οποία πρέπει να κερδίσουμε. Η ηλικία δεν παίζει κάποιο ρόλο, διότι δεν υπογράψαμε κάποια μακροχρόνια σύμβαση».

Για το αν υπήρχε αργοπορία στην πρόσληψη του προπονητή: «Δεν αργήσαμε, απλά μεσολάβησαν οι αλλαγές στην Ε.Π.Ο., ενώ έπρεπε να πάρουμε όλα απαραίτητα στοιχεία για να καταλήξουμε στην απόφαση. Δηλαδή τι να κάναμε; Την επομένη της εκλογής μου να αποφασίζαμε;».

Για το πώς οραματίζεται την Εθνική: «Στις συναντήσεις που είχαμε με τον Γιώργο Καραγκούνη επισημάναμε αυτά που έφταιξαν με σκοπό να διορθώσουμε τα λάθη. Στόχος μου είναι να έχουμε ένα μοντέλο διοίκησης όμοιο με αυτό της εποχής Ρεχάγκελ με κύριο συστατικό την πειθαρχία».

Για το αν το ποδόσφαιρο είναι διεφθαρμένο, όπως ισχυρίστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής: «Στη συνάντησή μου με τον κ. Κοντονή δε διέκρινα κάτι τέτοιο. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά δε χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη. Δεν αποδέχομαι αυτή τη λέξη. Είχαμε με τον Υφυπουργό μία εγκάρδια συνάντηση και αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούμε και πάλι για να αναλυθούν όλα τα θέματα. Επίσης, τον έχω προσκαλέσει και στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας και το έχει αποδεχθεί, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ανοίγεται μπροστά μας ένα άριστο πεδίο συνεργασίας». – See more at: http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/ellada/article/15398/girtzikis-den-dehomai-ton-oro-dieftharmeno-gia-to-elliniko-podosfairo/#sthash.U2YwjDVw.dpuf

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα