«Δεν επιτρέψαμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε νέα ψωροκώσταινα»

«Λίγοι πίστευαν πριν κάποιο διάστημα ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Κι όμως τα καταφέραμε! Δυόμισι χρόνια μετά, η Ελλάδα έβγαλε πλεονάσματα, κατάφερε να μηδενίσει το έλλειμμά της, να βγει από την ύφεση  μετά από έξι χρόνια, να κάνει μία κοσμογονία μεταρρυθμίσεων, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας.

»Δεν επιτρέψαμε να καταρρεύσει η οικονομία. Δεν επιτρέψαμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε νέα ψωροκώσταινα.  Ο ρόλος μας είναι άχαρος. Στεκόμαστε, όμως,   μπροστά στους Έλληνες και τους λέμε την αλήθεια. Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε τις υποσχέσεις και τα ψέματα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα καταργηθούν οι φόροι, ότι θα αυξηθούν οι μισθοί και ότι η τρόικα θα μας βλέπει και θα χορεύει τσάμικο. Αυτά όμως είναι παραμύθια και οι Έλληνες  δεν είναι μικρά παιδιά.

»Να είμαστε ρεαλιστές. Η οικονομική κρίση ήταν σκληρή για όλους και είμαι της γνώμης ότι πρέπει να σταματήσουμε να αναζητάμε τους υπευθύνους. Αρκετά αναλωθήκαμε στην απόδοση ευθυνών. Οι υπαίτιοι θα κριθούν από την Ιστορία.

»Είμαι πεπεισμένη ότι οι άλλοι, αυτοί που πρεσβεύουν το άλλο, δεν γνωρίζουν πού βαδίζουν. Έχουν πλήρη άγνοια. Τους λείπει η εμπειρία στη διακυβέρνηση. Θέλετε, μήπως, να γίνουν δοκιμές προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία; Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι οι δοκιμές θα είναι σε βάρος μας.

»Η διαρκής αμφισβήτηση της κυβερνητικής νομιμότητας κάνει κακό στην ανάπτυξη. Θέλουμε σαφή ανανεωμένη εντολή για να συνεχίσουμε. Οι εσωτερικές τριβές μας κρατούν πίσω. Ποιος ξένος θεσμικός επενδυτής θα πάρει το ρίσκο να φέρει κεφάλαια με το ενδεχόμενο ακύρωσης των συμφωνιών; Ποιος θα προχωρήσει στην ίδρυση εταιρείας στον βιοτεχνικό, τουριστικό, αγροτικό τομέα όταν διατυπώνονται ανερμάτιστες προτάσεις από την αντιπολίτευση; Ποιος θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα χωρίς τη βεβαιότητα φορολογικής σταθερότητας;  Η αντιπολίτευση εχθρεύεται οτιδήποτε δημιουργικό έχει μεγάλη κλίμακα, σαν να φοβάται το άλμα προς τα επάνω, προς τα εμπρός.

»Υπάρχουν και άλλες επιλογές σε αυτήν την αναμέτρηση. Νέα κόμματα φτιαγμένα από τα ρετάλια των παλιών κομμάτων, νέα κόμματα που δεν έχουν αποφασίσει τι ακριβώς είναι, είναι προοδευτικά  ή συντηρητικά. Θα διαβάσετε προγράμματα με δήθεν νέες προτάσεις που είναι αναμασήματα αποτυχίας του παρελθόντος. Θα δείτε συμμαχίες, θα αναγνωρίσετε λυκοφιλίες όπου οι καιροσκόποι συμβαδίζουν με το νέο.

»Σε αυτό το θλιβερό περιβάλλον υπάρχει, όμως, μόνο η αξιόπιστη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Δεν έσπασε σε δυο κομμάτια για να εξυπηρετήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν μεταμφιέστηκε σε κάτι άλλο από αυτό που είναι. Η Ν.Δ. έχει όλα τα στοιχεία του νέου: την ορμή, τον ενθουσιασμό, τη δύναμη. Ταυτόχρονα έχει την εμπειρία στη διοίκηση, στη διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει, όμως, να πάμε μαζί μπροστά για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή.

»Αφήνουμε πίσω τις δύσκολες μέρες και μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Θέλουμε την εντολή των Ελλήνων να συνεχίσουμε το έργο. Για να μην πάνε όλες οι θυσίες χαμένες. Αφήστε μας να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που φτάνει στο τέλος του. Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλοι συνεχιστές του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε χρόνο για να παρουσιάσουμε τα τελικά αποτελέσματα και να γευτούμε τους καρπούς των κόπων μας.

Εμπιστευθείτε μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα