Δεν θα διαλυθεί η Ευρωζώνη, τονίζει ο Ντράγκι

Κατηγορηματικός ότι η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να διαλυθεί και να διασπαστεί εμφανίστηκε ο Μάριο Ντράγκι σε συνένευξη του στην γερμανική εφημερίδα  “Handelsblatt”. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την Παρασκευή την πτώση του ευρώ στο $1,2035, σε νέο χαμηλό από τον Ιούνιο του 2010.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  τόνισε ότι για το λόγο αυτό η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει στις αρχές του 2015 εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, αλλά παρότρυνε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να μειώσουν τα φορολογικά βάρη και να μειώσουν τη γραφειοκρατία για να στηρίξουν την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, την οποία χαρακτήρισε «εύθραυστη και άνιση», όπως μεταδίδει το Reuters.

«Είμαστε σε τεχνικές προετοιμασίες για να προσαρμόσουμε το μέγεθος, την ταχύτητα και την σύνθεση των εργαλείων που θα χρησιμοποιήσουμε το 2015, εάν είναι απαραίτητο να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού.

Σε αυτό υπάρχει ομοφωνία στο διοικητικό συμβούλιο» τόνισε και πρόσθεσε για άλλη μία φορά ότι η αγορά κρατικών ομολόγων είναι ανάμεσα στα εργαλεία που η ΕΚΤ μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να προστατεύσει το ευρώ. Ωστόσο, τόνισε ότι ο άμεσος δανεισμός των κρατών από την ΕΚΤ, που στην ουσία απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες πρέπει να αποφευχθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα