«Δεν πείθει η κυβέρνηση»

Για μία κυβέρνηση που δεν πείθει μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας  Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε μεταξύ άλλων στον Real fm 97,8 για τις φοροελαφρύνσεις, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα αναμένεται να εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

«Η κυβέρνηση κάνει έναν επικοινωνιακό πόλεμο με τη λογική ότι πουλώντας πολιτική αυθάδεια, προσπαθεί να πείσει. Η πραγματικότητα είναι τέτοια, και τόσο φανερή η αναγκαιότητα να αλλάξει η πολιτική και δεν πείθει», σχολίασε αρχικά ο κ. Βίτσας και συνέχισε:

«Το μνημόνιο είναι εδώ και θα είναι εδώ για πάρα πολλά χρόνια. Ψήφισαν τον Απρίλιο το μεσοπρόθεσμο το οποίο έχει περικοπές στη μισθοδοσία και τις συντάξεις. Το ερώτημα είναι, θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε ή έχει κάποιου είδους άλλη διάθεση; Όλα μου λένε ότι θα ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς είναι σε ένα κομμάτι της Ευρώπης που ακολουθεί με τον πιο πιστό τρόπο την κυρία Μέρκελ, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη γίνεται συζήτηση ότι αυτό το πρόγραμμα απέτυχε».

«Πρώτον, άμεσα μέτρα ανακούφισης τα οποία θα συμβάλλουν στο να κυλίσει το γρανάζι της οικονομίας, στόχους, πολιτικές και εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, βαθιές τομές στα ζητήματα της δημοκρατίας, όπως και λογική για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Και θα είναι και κοστολογημένα», σχολίασε ο κ. Βίτσας, για τα όσα θα πει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ.

«Αν είναι να βρούμε ισοδύναμα του μνημονίου, τότε μιλάμε για μνημόνιο. Η κ. Μέρκελ είναι απειλή για την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη λειτουργία των κοινωνιών», είπε ακόμα ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή η οικονομία βρίσκεται σε ακινησία. Η διαδικασία της εσωτερικής ζήτησης καταστρέφεται. Η κυβέρνηση κάνει ορισμένα πράγματα όπως το 30% του φόρου για τα καύσιμα, τον οποίο βεβαίως έχει αυξήσει χίλιες φορές. Εμείς λέμε ότι όταν δημιουργείς συνθήκες ανακούφισης, τότε η κοινωνία παίρνει εμπρός και οικονομικά και κοινωνικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα