«Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα»

 «Δεν υπάρχει plan B» ξεκαθάρισε ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφερόμενος στην Ελλάδα και τα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό. Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία μίλησε για την ανάγκη εντατικοποίησης των διαπραγματεύσεων που επεσήμανε ότι «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για συμφωνία» καθώς αποτελούν «αγκάθι» τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι τις τρεις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις για την Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο παραγωγικές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε συμφωνία οι συζητήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επισημαίνει όμως ότι οι συνομιλίες πρέπει να επισπευτούν, όπως δήλωσαν την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας σε επιτροπή της γαλλικής Γερουσίας, σημείωσε ότι γνωρίζει τα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας, αλλά δεν θέλησε να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συμφωνία (π.χ. η 5η Ιουνίου, όπως αναφέρουν Έλληνες αξιωματούχοι).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα