«Δεν φοβόμαστε» φωνάζει η Βαρκελώνη

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί, μετανάστες και τουρίστες αναμένονται σήμερα στη Βαρκελώνη για μια μεγάλη διαδήλωση σε αντίδραση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 17ης και 18ης Αυγούστου, ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στη συγκέντρωση που οργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Καμπρίλς μετείχαν περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ζήτησε από «όλο τον κόσμο να συμμετάσχει» στη σημερινή διαδήλωση που διοργανώνεται από την καταλανική κυβέρνηση και τη δημαρχία της Βαρκελώνης.

«Μαζί με όλη την καταλανική κοινωνία και όλη την Ισπανία θα στείλουμε ξανά ένα μήνυμα ενότητας και καταδίκης της τρομοκρατίας, αλλά και αγάπης προς την πόλη της Βαρκελώνης», τόνισε ο Ραχόι.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση ο βασιλιάς Φελίπε Στ’ θα είναι ο πρώτος Ισπανός μονάρχης που συμμετέχει σε διαδήλωση μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα το 1975. Δεν θα βρίσκεται ωστόσο στην πρώτη γραμμή της πορείας.

Σύμφωνα με την δήμαρχο της Βαρκελώνης στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται «εκπρόσωποι συλλογικοτήτων οι οποίες από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκαν με τα θύματα», δηλαδή οι δυνάμεις ασφαλείας, οι διασώστες, κάτοικοι και καταστηματάρχες στη Λας Ράμπλας.

Σύμφωνα με την δημαρχία, η διαδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια «σύντομη και λιτή» τελετή στη μνήμη των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα