Διάψευση Βρούτση για τα περί σύνδεσης της περίθαλψης με τoν αριθμό των ενσήμων

Σε διάψευση προχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης για τα περί σύνδεσης της περίθαλψης με τoν αριθμό των ενσήμων και παροχών υγείας, όπως τόνισε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος. “Είναι προσωπικές  απόψεις του διοικητού του ΙΚΑ” τόνισε συγκεκριμένα.  Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε  ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

 

Μιλώντας στο Mega, o κ. Βρούτσης τόνισε: “θέλω να κλείσει το θέμα με τον πιο λιτό και κατηγορηματικό τρόπο γιατί πήρε διάσταση και πολύ μεγάλη η τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ που θέλω εκ προοιμίου να σας πω για τις πολύ καλές σχέσεις που έχουμε, αλλά εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις. Για την κυβέρνηση δεν τίθεται ούτε υπάρχει ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο του υπουργείου ή της κυβέρνησης τέτοιο ζήτημα. Αντίθετα, η κυβέρνηση δείχνοντας μια μεγάλη ευαισθησία είδατε για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε και από την εκπομπή σας ότι κάλυψε όλους τους ανασφάλιστους της χώρας”.

 

Για το ασφαλιστικό της χώρας επισήμανε ότι “έχει μπει σε μια νέα περίοδο, τώρα μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο που πατάει σε υγιείς και σταθερές βάσεις, έχουμε κάνει τεράστιες εξοικονομήσεις με το νοικοκύρεμα το οποίο πετύχαμε”.

 

Επιπλέον έκανε αναφορά στο σύστημα Άτλας μέσω του οποίου “δεν χρειάζονται πλέον θεωρημένα βιβλιάρια” κάτι που χαρακτήρισε ως “τεράστια κατάκτηση”.

 

Σημείωσε ότι “σε 1,5 μήνα από τώρα οι Έλληνες με 20 χρόνια δουλειάς θα δουν τα ένσημά τους στο κομπιούτερ τους το προσωπικό και του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλοι οι Έλληνες θα βλέπουν τα ένσημά τους”.

 

Διασαφήνισε ότι στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας στις συζητήσεις με την τρόικα εντάσσονται νέες διοικητικές ενοποιήσεις.

 

“Νομίζω απασχόλησε και τις εφημερίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο έντονα μέσα από τις οποίες θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακος, θα απελευθερωθεί ανθρώπινο δυναμικό και θα δημιουργήσουμε πλέον και νέες δυνατότητες να μειώσουμε τον χρόνο που είναι το τελευταίο μας πρόβλημα στην παροχή των συντάξεων”, είπε και πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται και η κωδικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

 

Αναφερόμενος στο επικουρικό σύστημα της Ελλάδας υπογράμμισε ότι πλέον με την εσωτερική αναδιανομή των οικονομικών του θα υπάρξουν προσαρμογές τόσο προς τα επάνω όσο και προς τα κάτω ενώ επισήμανε ότι το εφάπαξ “θα αποκτήσει ανταποδοτικό χαρακτήρα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα