ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “Ζούμε το τέλος εποχής του ΠΑΣΟΚ”

“Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όλους εκείνους τους πολίτες που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική και τους απωθούν τα κόμματα”. Αυτός είναι ο στόχος της Ώρας Αποφάσεων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας σε οικονομική ιστοσελίδα.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη συνδιάσκεψη της Ώρας Αποφάσεων η εκ των πρωτεργατών της κίνησης και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικούν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά όλους εκείνους που αναζητούν προοδευτικές λύσεις για τα προβλήματα του 21ου αιώνα”.

Στο ερώτημα για το πως μπορεί να υπάρξει συνεννόηση έως το τέλος στην Ώρα Αποφάσεων, καθώς τόσο η ίδια, όσο και οι κ.κ. Ραγκούσης και Φλωρίδης επιθυμούν να ηγηθούν η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε: “Έτσι πιστεύουν πολλοί. Αλλά είναι άδικη και απλοϊκή η κριτική. Για όλους μας, αν το ζητούμενο ήταν απλώς και μόνο να επιστρέψουμε στη Βουλή, θα ήταν πολύ πιο εύκολο μέσα από τα παλιά μας κόμματα. Αυτό που κάνουμε έχει ρίσκο”.

Τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ

Η κ. Διαμαντοπούλου απέφυγε τις προσωπικές αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα με τα οποία έχει συμπορευθεί, όμως ήταν κατηγορηματική σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ:

“Το ΠΑΣΟΚ και τα πρόσωπα του έχουν κλείσει την διαδρομή τους. Η Φώφη Γεννηματά έχει κολλήσει σε άλλη εποχή, θέλει να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ του 1981. Αυτό δεν γίνεται, ζούμε το τέλος εποχής. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους”.

Με αυστηρό τρόπο μίλησε και για τις πρόσφατες τοποθετήσεις της Φώφης Γεννηματά που θυμίζουν το κρατικίστικο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, όπως λέει. Για παράδειγμα η πρόταση της για την δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, μια πολιτική – που όπως σημειώνει η Άννα Διαμαντοπούλου απεδείχθη καταστροφική για την ελληνική οικονομία.

Για το μέλλον της Κεντροαριστεράς με βάση τα σημερινά δεδομένα η κ. Διαμαντοπούλου ήταν κατηγορηματική: “Θα συμμετείχα 100% σε ένα νέο κόμμα, που θα διαμόρφωνε ένα νέο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση, με νέες ιδέες και φυσικά με εκλογή αρχηγού από την βάση. Όπως ακριβώς έγινε και με τον Ρέντζι στην Ιταλία. Και η Φώφη Γεννηματά, προσθέτει, θα έμενε στην ιστορία αν έπαιρνε την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης. Τώρα είναι η ώρα. Τώρα που ζούμε το 4ο μνημόνιο Τσίπρα και το τέλος του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα