Διοίκηση σε Στραματσιόνι: «Παίξε μπάλα δίχως τον Μπεργκ»

Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση ενός θέματος προέρχεται από τις επίσημες… ανεπίσημες διαρροές που βγάζουν οι ΠΑΕ. Ο Παναθηναϊκός πέρασε προς τα έξω πως είναι πιθανή η παραμονή του Μάρκους Μπεργκ στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη σε ομάδα του εξωτερικού. Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι το εξής: Φεύγει ή μένει ο Μπεργκ στο «τριφύλλι»; Ο Αντρέα Στραματσιόνι, πάντως, έχει ειδοποιηθεί να καταστρώσει τα πλάνα του δίχως τον μεγάλο του σκόρερ…

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, ο Ιταλός τεχνικός του «τριφυλλιού» όχι μόνο έχει ενημερωθεί για την πιθανότατη μεταγραφή του Μπεργκ, αλλά έχει εξουσιοδοτηθεί από τη διοίκηση να αναζητήσει τον ή τους αντικαταστάτες του, ξεκινώντας το «σαφάρι» από την ιταλική αγορά, την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Το συμβόλαιο του Σουηδού εκπνέει το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο η συμμετοχή του στο Euro της Γαλλίας ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για μία συμφέρουσα προσφορά για τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον παίκτη.

Τακτική διαπραγμάτευσης…

Τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο, οι «πράσινοι» διέρρευσαν πως οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν μαζί και τον επόμενο χρόνο. Γιατί το έκαναν αυτό; Διότι… ετοιμάζονται για μεγάλη μάχη το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τακτική ενόψει των προτάσεων που θα φέρει ο ατζέντης του Σουηδού. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον μάνατζερ του διεθνούς παίκτη, ο οποίος συγκεντρώνει τις προτάσεις ενδιαφέροντος από ομάδες του εξωτερικού και παράλληλα το ύψος των πιθανών προσφορών τους. Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει, ωστόσο οι επί της ουσίας συζητήσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση των play off του ελληνικού πρωταθλήματος, προφανώς για να μη διασπαστεί η προσοχή του παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός σε κάθε περίπτωση έχει κοστολογήσει τον παίκτη στα 10 εκατ. ευρώ και έχει ενημερώσει τον μάνατζερ τού Μπεργκ, ώστε να λειτουργήσει αναλόγως. Οι απαιτήσεις θεωρούνται φυσιολογικές, καθώς η συμμετοχή του παίκτη στο Euro 2016 με τη Σουηδία και η πιθανότητα επίτευξης γκολ ενδέχεται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη χρηματιστηριακή του αξία. Ισχυρός σύμμαχος των «πράσινων» είναι τα στατιστικά του παίκτη, ο οποίος στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα έχει μέσο όρο συνολικών τερμάτων 20 γκολ. Αυτή τη στιγμή ο Μπεργκ αποτιμάται στα πέντε εκατ. ευρώ, ενώ όταν αποκτήθηκε από το Αμβούργο, το 2013, η αξία του ανερχόταν μόλις στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα