“Διογκώνεται το προσφυγικό”

Τις αγωνίες του Ποταμιού εξέφρασε για πολλοστή φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συγκέντρωση νέων του κόμματος σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. «Το προσφυγικό είναι το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου και όσο η Ευρώπη το αγνοεί τόσο θα διογκώνεται». Και η αγωνία εντείνεται, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και τις σκέψεις που κυριαρχούν στην δύση για κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης.

«Το Ποτάμι είδε το δράμα με δρασκελιές να πλησιάζει από την άνοιξη και το είπαμε και στον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη, ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Κι αυτό που μάλλον έπρεπε να κάνουμε ήταν να είχαμε φροντίσει πολύ νωρίτερα να κάνουμε μια συμφωνία με την Τουρκία για να σταματούν οι προσφυγικές ροές στα εδάφη της Τουρκίας» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Έστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της και έστω και με καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι έχει να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που είναι πολύ μακριά από τις ιδεοληψίες που έλεγαν οι σύντροφοι του, περί προσφύγων που ‘λιάζονται’, περί νησιών που ‘πλουτίζουν».

Σε ερώτηση για τους φράχτες που υψώνουν ευρωπαϊκές χώρες, για να μην περάσουν οι πρόσφυγες στο έδαφος τους, απάντησε: «Οι φράχτες δεν είναι λύση, αλλά πρέπει να μην αφήνουμε και τους πρόσφυγές στα χέρια των δουλεμπόρων. Αν η Ευρώπη έδειχνε τέτοιο ζήλο για να λύσει τα προβλήματα με τον ζήλο που δείχνει για τους φράχτες, μπορεί και να το είχε λύσει το πρόβλημα».

Για τις ευθύνες Τσίπρα

«Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι τεράστιες. Αντί να κάνει μια κυβέρνηση με αποδοχή από την κοινωνία και με γνώση των προβλημάτων, χρησιμοποίησε άβουλους κομματικούς υπαλλήλους οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο πέραν από το πώς να βολέψουν τους δικούς τους». Τα παραπάνω τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Οι σπατάλες στα ρετιρέ της εξουσίας συνεχίζονται. Έχουμε τους περισσότερους Γενικούς Γραμματείς στην Ευρώπη, έχουμε εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους στα κόμματα – το Ποτάμι πήρε πολύ λιγότερους από όσους μπορούσε – μοιράζουμε νέα μικρά προνόμια στους συνδικαλιστές, όλα αυτά άμα τα μαζέψεις βρίσκεις πολλά ισοδύναμα. Ο παράνομος τζόγος, το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων ζουν μια νέα “άνοιξη”. Γιατί δεν κάνουν κάτι για όλα αυτά;». Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πανούση καθώς έχει καταθέσει προσωπικά ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα και αναμένει τις απαντήσεις του στη Βουλή, λέγοντας «Αποκαλύπτεται ότι ένας σύμβουλος της κυβέρνησης παζάρευε με κάποιους εκ των κρατουμένων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μοίραζε και αυτός τις δικές του υποσχέσεις. Η υπόθεση φαντάζει τεράστια αλλά πριν βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα ας ακούσουμε τον κ. Τσίπρα». Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ήταν κατηγορηματικός ότι «Δεν ξεκινήσαμε αυτή την πορεία της γέννησης μίας νέας πολιτικής πρότασης για να ζήσουμε αγκαλιά με το παλιό. Δεν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα του Ποταμιού ούτε το αντίστροφο. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 16 χρόνια και η Ν.Δ. σχεδόν άλλα τόσα. Πολλά από όσα ζούμε τώρα είναι δικά τους εγκλήματα. Δεν θα τα ξεχάσουμε επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαντάζει ακόμη χειρότερη».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα