Συγκίνηση για το δράμα των τριών παιδιών στα ερείπια του σεισμού

Συγκίνηση σε όλον τον κόσμο έχει προκαλέσει το δράμα των τριών μικρών αδελφών που καταπλακώθηκαν από τα ερείπια που προκάλεσε ο σεισμός στο νησί Ίσκια στα ανοιχτά της Νάπολης.

Μετά από 15 ώρες και υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και το δεύτερο παιδί της οικογένειας, ζωντανό, ενώ λίγες ώρες αργότερα απεγκλώβισαν και τον Τσίρο, το 11χρονο αγόρι που είχε και αυτό καταπλακωθεί από τα ερείπια στην Κασαμίτσιολα της Ίσκια.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής κράτησε σχεδόν 15 ώρες, καθώς το δεύτερο από τα τρία παιδιά βγήκε στην επιφάνεια στις 11 το πρωί της Τρίτης, ενώ ο σεισμός χτύπησε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας.

Στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα, τα σωστικά συνεργεία είχαν καταφέρει, μέσα σε κλίμα έντασης και συγκίνησης, να απεγκλωβίσουν το μικρότερο παιδάκι της οικογένειας, τον επτά μηνών Πασκουάλ.

Στα ερείπια του σπιτιού είχαν παγιδευτεί και οι γονείς των παιδιών και επίσης χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τους πυροσβέστες, ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δυο είναι οι νεκροί και συνολικά 39 οι τραυματίες.

Τη νύχτα όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού έμειναν έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:57 τοπική ώρα (21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), και αρχικά οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ήταν έντασης 3,6 Ρίχτερ. Ώρες αργότερα ωστόσο, το  Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής προχώρησε σε αναθεώρηση ανεβάζοντας την ένταση του σεισμού στα 4 Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα