Δωρεάν νερό για έναν χρόνο σε 58.000 νοικοκυριά

Δωρεάν νερό για ένα χρόνο δικαιούνται  58.000 οικογένειες, όπως προβλέπει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ.

Αφορά όσους ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης (κάρτα σίτισης, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν παροχή ρεύματος), ενώ μπορεί να συμμετέχουν και άνεργοι που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα και φιλοξενούνται σε σπίτια που ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Όπως ανακοίνωσαν η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο πρόεδρος της ΕΥΔAΠ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, οι αιτήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου μέσω του ιστότοπου της ΕΥΔAΠ.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα παρέχει περίπου 2 κυβικά το μήνα και 6 κυβικά το τρίμηνο δωρεάν νερό, ενώ θα απευθύνεται σε 58.000 οικογένειες ή σε 110.000-115.000 πολίτες. Το κόστος για την εταιρία εκτιμάται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε ότι ένας στους τρεις χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ (περίπου 600.000 οφειλέτες) και το συνολικό «φέσι» εκτιμάται σε 110-120 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα