“Είμαστε η Κεντροαριστερά της λογικής”

Ως “συνεργασία στρατηγικής σημασίας” χαρακτήρισε την συμφωνία με την ΔΗΜ.ΑΡ. η Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν δείχνει αν ανησυχεί για την αντίδραση του Φώτη Κουβέλη σε αυτή την συμπόρευση.
Αντίθετα από την Κοζάνη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής: «Δημιουργούμε τον τρίτο, τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας» δήλωσε εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι «θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών».
Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜ.ΑΡ. ως «Κεντροαριστερά της λογικής», που εκφράζει «το ριζοσπαστικό Κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία» και συνιστά ένα ρεύμα που, όπως εκτίμησε, μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικό.
«Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά. Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου εναλλακτικού πόλου, με αυτόνομο λόγο, και αυτοδύναμη στρατηγική» είπε.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι αφενός «με ευθύνη της παράταξης του φτάσαμε έως εδώ» και αφετέρου διότι πίσω από το μεταρρυθμιστικό προσωπείο, όπως είπε, «πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς».
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κύριου Τσίπρα».
Τα γενέθλια
Στο μεταξύ αύριο το ΠΑΣΟΚ εορτάζει τα γενέθλια της ίδρυσης του. Ευκαιρίας δοθείσης στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός διοργανώνοντας συγκέντρωση στο Ζάππειο, αύριο Τετάρτη στις 19.00, με κεντρικό ομιλητή την Φώφη Γεννηματά. Να σημειωθεί ότι πέρυσι το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε τα γενέθλια από την ίδρυση του δύο φορές. Την μία με εκδήλωση του Γ. Παπανδρέου, όπου αποδοκιμάστηκε ο Βενιζέλος και την δεύτερη με κεντρικό ομιλητή τον Βενιζέλο, ενώ ο Παπανδρέου απουσίαζε.
Η Φώφη Γεννηματά με ανοιχτή επιστολή της καλεί τα μέλη του κινήματος στην συγκέντρωση. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τονίζεται: “Στις 3 Σεπτέμβρη γιορτάζουμε τα 41 χρόνια μας, την επέτειο της ίδρυσης από τον Ανδρέα Παπανδρέου του πιο σημαντικού κόμματος στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα, κάνει μια νέα αρχή. Τώρα που τα ψεύτικα διλλήματα κατέρρευσαν. Τώρα που η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτικές λύσεις. Ο ρόλος του Κινήματός μας γίνεται κρίσιμος και καθοριστικός. Ας είναι αυτή η ιστορική ημέρα η συνάντησή μας μια νέα αρχή, για τους κοινούς αγώνες που έχουμε εμπρός μας και που θα δώσουμε με αισιοδοξία, ενωμένοι και με το βλέμμα στο αύριο”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα