Η Ρηγίλλης βγάζει πρωθυπουργό

Αυξάνονται όσοι θεωρούν ότι η επιλογή της προεκλογικής συγκέντρωση στη Ρηγίλλης μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο νίκης για τη Ν.Δ. ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Κι αυτό διότι στέλνεται ένα μήνυμα σε όλους τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν άλλο κόμμα, ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Ο συμβολισμός εξάλλου που επιχειρεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ξεκάθαρος.
Και πάνω σε αυτόν θέλει να επενδύσει ο κ. Μεϊμαράκης, ξεκινώντας αρχικά την προσπάθεια επανασυσπείρωσης των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων του κόμματος. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Νέα Δημοκρατία δεν θα περιοριστεί στην ομιλία του Προέδρου του κόμματος ή απλά στο φόντο του κτιρίου. Αλλά και στην υπενθύμιση κορυφαίων πολιτικών στιγμών της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, που συνδέθηκαν με τη Ρηγίλλης. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μέχρι τις εκλογικές νίκες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή, που όλες (μαζί με τις ήττες του κόμματος βέβαια) είχαν ως «φόντο» το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, όπου και το γραφείο του Προέδρου.
Όμως ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν σταματά εκεί. Κι αυτό διότι Τετάρτη και Πέμπτη θα περιοδεύσει στην Κρήτη, εκεί όπου βρίσκεται εδώ και ημέρες προκειμένου να οργανώσει την περιοδεία, η μόνη γυναίκα εκλεγμένη βουλευτής του νησιού και πλέον πρώτη στην Αθήνα Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί και μιλήσει και στους άλλους νομούς του νησιού.
Το πρόγραμμα
Σημείο καμπή για τη Ν.Δ. είναι η παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος, «πάνω και πέρα από το μνημόνιο» όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, η οποία και προγραμματίζεται για την προσεχή Κυριακή, παράλληλα με την παρουσία του κ. Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Με αυτό ως εφαλτήριο, αλλά και με σκληρή κριτική (και σχετική τηλεοπτική διαφήμιση) στις ανακολουθίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα πορευθεί ο κ. Μεϊμάρακης κατά την επόμενη προεκλογική εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσει και διήμερη επίσκεψη στο Στρασβούργο όπου θα έχει συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Στην τελική στροφή πριν τις κάλπες, το σαββατοκύριακο της 12ης και 13ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και την παρουσία του στη ΔΕΘ. Σε αντίθεση με την τακτική της γαλάζιας ηγεσίας τα τελευταία χρόνια, ο κ. Μεϊμαράκης προτίθεται όχι μόνον να απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες αλλά και να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.
Ολομέτωπη επίθεση
Επιθετικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλογίζοντάς του ότι με τις εκλογές η χώρα θα πάει πίσω σε πολλά θέματα, ενώ τόνισε ότι το κάνει για να μην καταλάβουν οι πολίτες τις συνέπειες του μνημονίου. Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει την φορολογία των αγροτών και επιδιώξει να συζητήσει τις προτάσεις του με τους δανειστές.
Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε, επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχίζει να λέει ψέματα στον κόσμο και πως επιθυμεί να την «κοπανήσει» αφού πρώτα «φέσωσε τους πολίτες με 90 δισ.».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα: “Επικοινωνιακά προσπάθησε να μας πείσει ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά, αλλά η διαπραγμάτευση δεν κρίνεται από το χρόνο αλλά από το αποτέλεσμα. Ο ίδιος λέει ότι είναι τραγικό και δεν θέλει να το υλοποιήσει. Αν είχαμε πάρει τον Ιανουάριο τη συμφωνία θα είχαμε γλιτώσει την ανακεφαλαιοποίηση». «Όσο τα σκέφτομαι ανάβω δεν σκέφτηκε που έβαλε την υπογραφή του; Πώς κοιμάται;”
Ερωτηθείς τι θα συμβεί στην περίπτωση που είναι μικρή η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι θα είναι αυτός που θα πάρει την διερευνητική εντολή. «Θα πάρω την εντολή και θα κρατήσω για χρόνια με μια κυβέρνηση αξίων» . Σε αντίθετη περίπτωση, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με μικρή διαφορά ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο εκ νέου για το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη. «Αλλά ούτε αυτό δεν θέλει να συζητήσει. Εγώ επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα