«Είμαστε όλοι πρόσφυγες» και στην… Αμερική!

Σε μία κίνηση που ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, εν προκειμένω μέλη του συνδέσμου της Original 21.

Συγκεκριμένα, φίλοι του Δικέφαλου από το σύνδεσμο της Κορίνθου, αλλά και μη οργανωμένοι Ενωσίτες που άκουσαν το κάλεσμα του συνδέσμου για υλική στήριξη των προσφύγων και έφεραν ότι μπορούσαν έξω από το ΟΑΚΑ, συγκέντρωσαν αγαθά (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα) προκειμένου να τα παραδώσουν στους ταλαίπωρους ανθρώπους που βρίσκονται προσωρινά στην Αθήνα.

Σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία, μάλιστα, οι φίλοι της ΑΕΚ ναύλωσαν ένα πούλμαν και μετέφεραν 50 πρόσφυγες στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια να μεταφέρουν τα αγαθά στους συμπατριώτες τους.  Στο γήπεδο υπήρχε πανό που ανέφερε [ΑΕΚ ΜΑΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΓΦΥΓΩΝ] και ένα ακόμη που έγραφε [We are all refugees], δηλαδή «Είμαστε όλοι πρόσφυγες».

Η συγκυρία, μάλιστα, ήθελε το παιχνίδι να διεξάγεται μία μέρα πριν από την μαύρη επέτειο της 14ης Σεπτέμβρη του 1922 που θεωρείται η έναρξη της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η ΑΕΚ σαν προσφυγικό σωματείο τίμησε την ιστορία της με τον πιο όμορφο τρόπο και είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Original 21 μετά το τέλος του αγώνα που ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, γράφοντας χαρακτηριστικά «…Το χαμόγελό τους, η πιο ωραία ανταμοιβή»!

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κίνηση των φίλων της ΑΕΚ μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο (όπως άλλωστε και οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες των περισσότερων φιλάθλων γερμανικών ομάδων, αλλά και της Πόρτο , της Μπάγερν και άλλων σωματείων που προσέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά), ακόμη και σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά Μέσα, το USA TODAY που σπάνια έως ποτέ, ασχολείται με τον… ελληνικό αθλητισμό!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα