“Είναι διαπλεκόμενοι ως το μεδούλι”

Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μία ημέρα μετά την τηλεμαχία των δύο. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε μεταξύ άλλων: «Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μολαταύτα, ο κ. Μεϊμαράκης υπήρξε αιχμηρός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι, όπως οι ίδιοι οι σύντροφοί τους καταγγέλλουν», είπε, ζητώντας όμως να μην υπάρξει υποβιβασμός του επιπέδου του πολιτικού λόγου στα τελευταία 24ωρα της προεκλογικής εκστρατείας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε, επίσης, από τον κ. Τσίπρα να μην προδικάζει την απόφαση των πολιτών, πριν την κάλπη, και χαρακτήρισε «συναρχηγό» του ΣΥΡΙΖΑ τον Πάνο Καμμένο, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Τσίπρα ότι τα λάθη του κόστισαν 90 δις ευρώ στην οικονομία και ότι ήξερε πως οι τράπεζες θα κλείσουν. «Μας είπε ότι πάει σε εκλογές επειδή τον έριξαν, αλλά δεν δοκίμασε ψήφο εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
Για τη συμφωνία, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να προχωρήσουν, διότι είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει περιθώριο βελτίωσης των όρων της συμφωνίας. Τέλος, προειδοποίησε «Να μη θεωρείτε δεδομένη τη στάση της Ν.Δ. στις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους»

Ικανοποίηση στη Συγγρού

Από την πλευρά της η Συγγρού κάνει λόγο για εμφανέστατη υπεροχή του Ευ. Μεϊμαράκη έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα», καθώς ο Πρόεδρος της ΝΔ ενίσχυσε «την πρωθυπουργικότητά του»,  σύμφωνα με κύκλους της Νέας Δημοκρατίας. «Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Στο επιτελείο της ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς κατάφερε να απευθυνθεί στους αναποφάσιστους με σοβαρότητα εκεί που έπρεπε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ. «Ένας νέος σύγχρονος αρχηγός που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας», ανέφεραν οι πηγές της Ν.Δ οι οποίες εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης κέρδισε τον αντίπαλό του με την αμεσότητα και την απλότητα με την οποία παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ και από το γεγονός ότι φάνηκε πως δεν χρησιμοποίησε το σύνολο των …κόκκινων καρτών που θα μπορούσε να αξιοποιήσει βάση της διαδικασίας.

Επέμεινε στις παρεμβάσεις του λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι αγνώριστος μετά την ψήφιση του Μνημονίου σημειώνοντας ότι έχει γίνει «νεομνημονιακός» σε μία προσπάθεια να αποδομήσει την εικόνα του πρώην Πρωθυπουργού. Τέλος, η προτάσεις για κυβερνητική συνεργασία με στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, ενίσχυσαν- σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ- την εικόνα του πρωθυπουργού εν αναμονή που μπορεί να κυβερνήσει την χώρα με ευρύτερες συνεργασίες. Ακόμα και ο τρόπος που αντιμετώπισε το θέμα του ύψους, αστειευόμενος  για τις κάμερες που έδειχναν τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα, ισοϋψείς, οι επιτελείς της Συγγρού εκτιμούν ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης βγήκε κερδισμένος για την απλότητα με την οποία αντιμετώπισε το θέμα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα