“Είναι πειθήνιος υπάλληλος του καθεστώτος”

Την πεποίθησή του ότι μόνο αν γεννηθεί ένα νέο Κίνημα μπορεί να συσπειρώσει «άστεγους» κεντρώους, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες πολίτες «γιατί ο κόσμος του κέντρου είναι πολύ περισσότερος από τον κόσμο που είναι στο ΠΑΣΟΚ, ή στο Ποτάμι», επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε για το εγχείρημα του μεσαίου χώρου ότι «θέλουμε μια καθαρή εκλογική μάχη που θα βγάλει σε τρεις- τέσσερις μήνες ένα καινούριο αρχηγό του μεσαίου χώρου» ενώ υπογράμμισε ότι «εμείς δηλώνουμε παρόντες. Φοβάμαι όμως ότι κάποιοι μπήκαν σ’ αυτό το διάλογο για να φύγουν. Η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κυρίως το κόμμα τους, οι θέσεις που ήδη έχουν και τα ποσοστά που ήδη έχουν. Εμείς μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο, και γι’ αυτό το πολύ μεγαλύτερο είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε ακόμα και το καινούριο μας κόμμα. Αρκεί να έρθουν όλοι, και κυρίως όλοι αυτοί οι πολίτες που είναι κεντρώοι, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και που αυτή τη στιγμή νιώθουν άστεγοι. Και αυτός ο κόσμος δεν θα έρθει σε ένα συνασπισμό κομμάτων όπως κάποιοι θέλουν, θα έρθει μόνο αν γεννηθεί κάτι καινούριο».
Για τον Πολάκη
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προκλητική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, όπως την χαρακτήρισε.
«Ο κ. Πολάκης είναι ένας κομματικός πειθήνιος υπάλληλος που για να γίνει αρεστός “πυροβολεί” όποιον αντιμάχεται το καθεστώς. Το πρόβλημα είναι στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ανέχεται αυτό τον άνθρωπο και τον έχει ορίσει αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Το μόνο που κάνει είναι να σερφάρει στο διαδίκτυο όλη μέρα και να αντιμάχεται όσους φέρνουν αντιρρήσεις στην κυβέρνηση. Τα νοσοκομεία μας καταρρέουν, ο κ. Πολάκης όμως είναι στο Facebook, στο Twitter, λέει ατάκες, κάνει βόλτες με τη μηχανή του, τσακώνεται με τους δημοσιογράφους και από εκεί και πέρα αφήνονται οι άρρωστοι να παλεύουν μόνοι τους με τα προβλήματα. Το βασικό όμως δεν είναι να απαντήσει ο κ. Πολάκης γιατί είναι αναιδής είναι ανήθικος, απέναντι σε μία δημοσιογράφο. Το βασικό είναι να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί αυτός είναι ένας υπουργός της», επεσήμανε.
Μιλώντας για τη στάση που θα ακολουθήσει το Ποτάμι απέναντι στο λαϊκισμό ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Δεν μας φοβίζει και τέλος πάντων δεν μας κάνουν δειλούς τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Γιατί δεν μπήκαμε στην πολιτική να εισπράξουμε μόνο το χειροκρότημα. Εμείς μπήκαμε στην πολιτική σε μια δύσκολη μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή της χώρας και θα επιμείνουμε. Μπήκαμε μόνοι μας χωρίς μέσα χωρίς λεφτά και θα επιμείνουμε όχι για το χειροκρότημα αυτή τη στιγμή αυτής της εξέδρας αλλά για το χειροκρότημα -θα μου επιτρέψετε λίγο να υπερηφανευτώ -αλλά για το χειροκρότημα των παιδιών μας που θα λένε υπήρχαν κάποια άνθρωποι που έλεγαν σε δύσκολες στιγμές τα σωστά πράγματα. Ο ορθός λόγος έχει να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στη χώρα μας καθώς ζούμε σε μια εποχή ακραίων συμπεριφορών, μια εποχή καινούργιου λαϊκισμού, όπου ο κόσμος είναι ή με τους λαϊκιστές ή με αυτούς που θα διαδεχθούν τη νέα κατάσταση. Τον έχουμε ξαναζήσει αυτό το διπολισμό. Εμείς θα επιμείνουμε. Δεν μας φοβίζουν οι δημοσκοπήσεις και θα συνεχίσουμε να λέμε όσα πιστεύουμε, όχι για το χειροκρότημα της εξέδρας αλλά για το μελλοντικό χειροκρότημα των παιδιών μας, τα οποία κάποια στιγμή θα δουν και θα αναγνωρίσουν ότι κάποιοι, κάποτε και κάτω από δύσκολες συνθήκες έλεγαν τα σωστά πράγματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα