Ειρωνεύεται την απόφαση του Εφετείου η ΚΑΕ ΟΣΦΠ

 

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσιζε τη Δευτέρα, 7/12/15, για το αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε ορθώς πως ο πραγματικός διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Α.Ο. είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλο και παράλληλα αν έπρεπε η ομάδα να υποβιβαστεί, λόγω σειρά παραβάσεων που έκανε ο Γιαννακόπουλος με τη «φίλαθλή» του ιδιότητα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ! Αυτό συνέβη επειδή οι «πράσινοι» είχαν καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της Ε.Ε.Α.

Τελικά, το Εφετείο αποφάσισε πως όντως ο Μάνος Παπαδόπουλος δεν δύναται να είναι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ λόγω οικονομικής αδυναμίας του, κάτι που σημαίνει πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλου παραμένει και επίσημα το αφεντικό της ΠΑΕ, αλλά δεν υποβίβασε τον ΠΑΟ, προφανώς επειδή οι παραβάσεις του έγιναν στο διάστημα που θεωρούταν – έστω και παρατύπως – απλός φίλαθλος του συλλόγου. Στην ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν άρεσε αυτή η απόφαση και απάντησαν με την εξής ειρωνική ανακοίνωση:

«Με την υπ’ αριθμ. 528/2015 απόφασή του, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την παρέμβαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και απέρριψε ομόφωνα ως προδήλως αβάσιμη την αίτηση των Δ. Γιαννακόπουλου και Μ. Παπαδόπουλου για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α).

Όσον αφορά στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το δικαστήριο αποφάσισε, μειοψηφούντος του προέδρου, να συνεχίζει να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών.

Κατόπιν τούτων, οι Δ. Γιαννακόπουλος και Ε. Παπαδόπουλος οφείλουν να συμμορφωθούν άμεσα με την απόφαση της Ε.Ε.Α., η οποία είχε ανακαλέσει την από 05.12.2014 άδεια μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω εικονικότητας και οικονομικής αφερεγγυότητας του Ε. Παπαδόπουλου.

Χαιρετίζουμε τη «δικαστική» παραμονή του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών και την επίσημη επιστροφή του πραγματικού του ιδιοκτήτη Δ. Γιαννακόπουλου»

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν υπήρξε άμεση απάντηση, παρά μόνο δέσμευση ότι θα το κάνουν όταν θα έρθει η ώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα