Εκλογές προέδρου εδώ και τώρα

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προς ολοταχώς για να μπει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο από την κυβέρνηση. Οι πιέσεις του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες μέρες οδήγησαν σε άμεσες διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ήδη ανακοινώθηκε.

Στην Χαριλάου Τρικούπη σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαν να σκάσει στα χέρια τους η βόμβα των νέων μέτρων και στην συνέχεια η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες βρίσκοντας το κόμμα της συγκυβέρνησης σε δύσκολη θέση.
«Η στρατηγική μας έχει ως εξής: να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας, στην οποία δε θα υπάρχουν επώδυνα μέτρα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Να περάσουμε στην πιστοληπτική γραμμή, που δίνει τη δυνατότητα περισσότερων βαθμών δημοσιονομικής ελευθερίας στη χώρα και σιγά-σιγά να απεξαρτητοποιηθούμε από τα χρήματα, τα οποία δανειζόμαστε από τους εταίρους μας, με τη λογική ότι θα σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και σιγά σιγά θα βγαίνουμε μόνοι μας στις αγορές με καλύτερο επιτόκιο από αυτό που υπάρχει σήμερα» αποσαφήνισε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του δείχνοντας τον φόβο της Χαριλάου Τρικούπη για νέα σκληρά μέτρα.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πάρης Κουκουλόπουλος σημειώνοντας: «Υπάρχει ένα καθαρό χρονοδιάγραμμα που συμπεριλαμβάνει πρώτα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έπειτα τη συμφωνία. Μια εκλογή που θα γίνει χωρίς συναλλαγές, χωρίς συμφωνίες πάνω ή κάτω απ΄ το τραπέζι.
Η χώρα χρειάζεται μια στέρεη συμφωνία η οποία όμως θα είναι σε γνώση των βουλευτών, πριν ψηφίσουν για Πρόεδρο, καθώς αυτή θα επηρεάσει και την απόφαση που πρόκειται, τελικά, να λάβει ο καθένας».
Υποστήριξε δε πως «εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος απ΄ τη σημερινή Βουλή, θα υπερψηφιστεί στη συνέχεια και ο εφαρμοστικός Νόμος της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα