Ελεύθερος με εγγύηση €15.000 ο Π. Στράντζαλης

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, Γ. Μαλλή, ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιωτης Στράντζαλης, ο οποίος κατηγορείται στην υπόθεση για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Π. Στράντζαλης φέρεται μαζί με τους συγκατηγορουμένους του, επισης πρώην αξιωματικούς, Θεοδ. Μόσχο και Ι. Ράμμο, να έλαβαν συνολικά 523.773 ευρω προκειμένου να προωθησουν την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία Eurocopter.

Στον κ. Στρατζαλη φαίνεται να καταλήγουν το 2008, 185.000 ευρώ απο τον λογαριασμό του Θ. Μόσχου, τα οποία,σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέρχονται από λογαριασμό της εταιρίας Malwern. Πρόκειται για εταιρεία ιδιοκτησίας των Αλ. Τσάτσου και Σ. Κομνόπουλου, των φερόμενων ως μεσαζόντων στην προμήθεια των super puma. Σύμφωνα με πληροφοριες ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτη αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί από τον εφέτη ειδικό ανακριτη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιωργος Καρατζαφερης στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δηλωση πόθεν έσχες   και σε βαθμο πλημμελήματος για συμμετοχή σε off shore καθως απο τη δικαστική έρευνα προέκυψε πως έλαβε 1,65 εκ. ευρω απο την εταιρία των Τσάτσου-Κομνοπουλου Malwern, την περίοδο 2007-2008.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα