Ελπίζουν να επουλώσουν τις πληγές

Στον αστερισμό του Συνεδρίου κινείται πλέον το Ποτάμι και όλοι στην Σεβαστουπόλεως ελπίζουν ότι το τριήμερο θα επουλωθούν όλες οι ανοιχτές πληγές στο κόμμα, ειδικά μετά τις τελευταίες εχθρικές βολές που αντάλλαξαν ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Χάρη Θεοχάρη.

Συνεργάτες του Θεοδωράκη εκτιμούν πως όλες οι απαντήσεις θα δοθούν την Παρασκευή το βράδυ, όταν και είναι προγραμματισμένη η ομιλία του επικεφαλής, την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θεοδωράκης θα ξεκαθαρίσει πως είναι υπέρ της αυτόνομης πορείας του Ποταμιού, ενώ θα προσκαλέσει προσωπικότητες του εκσυγχρονιστικού κέντρου να συμπορευθούν με το κόμμα.

Ενδιαφέρον επίσης υπάρχει και για τις παρεμβάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.  Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αποδέχθηκαν προσωπικά τις προσκλήσεις που εστάλησαν και θα μιλήσουν προς του συνέδρους το Σάββατο το μεσημέρι, αποσαφηνίζοντας τις προθέσεις για τις σχέσεις των κομμάτων τους απέναντι στο Ποτάμι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Παρασκευή 26.2.2016

16:00-17.00 Προσέλευση εγγραφές/παραλαβή καρτών
17:30-18.30 Έναρξη συνεδρίου-Εκλογή Προεδρείου
18:30-20:00 Συζήτηση για το καταστατικό και τον κανονισμό εκλογής οργάνων
20:00 Ομιλία Επικεφαλής
22:00 Ψήφιση του καταστατικού
23.00 Πάρτυ (πρωτοβουλία της νεολαίας μας)

  • Σάββατο 27.2.2016

10:00- 12:00 Debate νεολαίας με Πιτέλα και Φερχόφστατ (Συντονίζει η δημοσιογράφος  Ξένια Κουναλάκη)
12:00-14:00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων κομμάτων και καλεσμένων
14:00-14:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
14:30-17:00 Ολομέλεια
Οι μεταρρυθμίσεις και οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Η πρόταση του Κινήματος.
17:00-19:00 (4 παράλληλες συνεδρίες)

  • Κυριακή 28.2.2016

10:00-11:00 Παρουσίαση υποψηφιοτήτων για Επικεφαλής, εκλογή εφορευτικής επιτροπής, εκλογές Επικεφαλής, ΣΑΣ, ΜΕΣΥΑ* (10:00-12:00)
11:00-13:30 Παρουσίαση και ψήφιση των πολιτικών και οργανωτικών κειμένων που έχουν προκύψει ως συμπεράσματα από τις εργασίες του συνεδρίου
13:30-15:00: 1η συνεδρίαση ΣΑΑΣ και 1η συνεδρίαση ΜΕΣΥΑ (εκλογή Γραμματέων, Πολιτικού Συμβουλίου και Επιτροπών Δεοντολογίας και Οικονομικών)
13:30-15:00 (παράλληλα με συνεδριάσεις): Εκπαίδευση στα social media και ταχύρρυθμα μαθήματα συνέδρων σε θέματα social media
15:00-16:00 Ολομέλεια: Παρουσίαση των μελών της ΣΑΑΣ – τοποθετήσεις. Τοποθετήσεις των Γραμματέων και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.
16:00 Λήξη συνεδρίου- Χαιρετισμός του νέου Επικεφαλής
Για προσφυγικό

 

«Η κατάσταση στην Ελλάδα τείνει να γίνει μη διαχειρίσιμη. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τριγυρίζουν στη χώρα δίχως ελπίδα και οι ροές συνεχίζονται» αναφέρει το Ποτάμι, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα.

Αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε: «Τώρα το μέλημά μας είναι να ενωθούν όλες οι φωνές για να μείνουν ανοιχτά τα σύνορα. Αν κλείσουν μας περιμένουν συμφορές. Να πείσουμε την Ευρώπη να σεβαστεί τις αξίες της. Έχουμε, όπως ξέρετε, έγκαιρα καταθέσει 10 προτάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα μπορούσαν να είναι η βάση μιας εθνικής συμφωνίας.»

Η ανακοίνωση του Ποταμιού: «Το κλείσιμο των συνόρων που όλοι φοβόμασταν, τη στιγμή που η κυβέρνηση καθησύχαζε και μιλούσε για κινδυνολογία, δυστυχώς γίνεται πραγματικότητα.

» Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία κρατούν απαράδεκτη στάση. Μάλιστα η αιφνίδια πρωτοβουλία της Αυστριακής κυβέρνησης να οργανώσει διάσκεψη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των εταίρων της ΕΕ και χωρίς πρόσκληση συμμετοχής στην Ελλάδα, λειτουργεί διαβρωτικά στην ευρωπαϊκή συνοχή.

» Πρωτοβουλίες σαν και αυτήν αντιστρατεύονται κάθε έννοια αλληλεγγύης στην ΕΕ αφού αποκλείουν και απομονώνουν κράτη-μέλη που υφίστανται τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης μαζικής μετακίνησης πληθυσμών.

» Η κατάσταση στην Ελλάδα τείνει να γίνει μη διαχειρίσιμη. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τριγυρίζουν στη χώρα δίχως ελπίδα και οι ροές συνεχίζονται. Το νέο κρούσμα λογοκρισίας με την απομάκρυνση δημοσιογράφων πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ στα σύνορα, η απαράδεκτη ρατσιστική ενέργεια στο στρατόπεδο στο Σχιστό προκαλούν ανησυχία γι’ αυτά που έρχονται.

» Η κυβέρνηση πανικόβλητη και χωρίς σχέδιο, τρέχει εκ των υστέρων να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλά ακόμη και τώρα δίνει μεγαλύτερο βάρος στην επικοινωνία παρά στην ουσία. Οφείλει πριν να είναι πολύ αργά να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Το Ποτάμι έχει καταθέσει 10 πολύ συγκεκριμένες προτάσεις ζητώντας επιτέλους εθνική συνεννόηση. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία πριν γενικευθούν τα φαινόμενα που προσβάλλουν τη χώρα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα