Η Ελλάδα της εξωστρέφειας «μοστράρει» στη Βαρκελώνη

Με πλήθος επισκέψεις τόσο από εκπροσώπους ξένων εταιρειών και οργανισμών, που διερευνούν πιθανές προοπτικές συνεργιών αλλά και τη δυνατότητα διεύρυνσης των εργασιών τους στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της παρουσίας της ελληνικής αποστολής στο Mobile World Congress 2016.

Απόδειξη του παραπάνω αποτελεί η επίσκεψη του ελληνικού περιπτέρου από εκπροσώπους διεθνών φορέων, με κορυφαία στιγμή την επίσκεψη των στελεχών της ΙΤU, Chaesub Lee και Bilel Jamoussi.

Τα επίσημα εγκαίνια του χώρου που στεγάζει την ελληνική συμμετοχή συνοδεύτηκαν από δηλώσεις όπως για παράδειγμα αυτές που έκανε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Δρ. Λευτέρης Κρέτσος.

«Η ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress για τέταρτη συνεχή χρονιά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις εξωστρέφειας της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Κρέτσος ο οποίος συνέχισε λέγοντας:

«Ο δρόμος για την ανάκαμψη περνά υποχρεωτικά μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την διεύρυνση των ευκαιριών αξιοπρεπούς απασχόλησης των νέων επιστημόνων σε τομείς τεχνολογικής αιχμής. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική αποστολή».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), Γιάννης Γιανναράκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέρνουμε για 4η συνεχόμενη χρονιά να παραμένουμε συνεπείς στο ραντεβού μας, αναδεικνύοντας τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή. Είναι σαφές ότι η τεχνολογία αποτελεί ένα πολλαπλασιαστή αξίας για όλους τους κλάδους της οικονομίας σε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Ταυτόχρονα, είναι καταλύτης για την αναστροφή του brain drain που μαστίζει την Ελλάδα» ήταν τα λόγια του γενικού διευθυντή του ΣΕΚΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του Enterprise Greece στο Mobile World Congress, που και φέτος υποστηρίζει σημαντικά την ελληνική αποστολή. Εκπρόσωποί του συναντήθηκαν με τους αντίστοιχους φορείς της Γερμανίας, της Βραζιλίας και της Ινδίας.

Θυμίζεται ότι με τη συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση, δίδεται ξανά η δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες εταιρείες, αλλά και σε Start Ups να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στο σημαντικότερο παγκόσμιο γεγονός στο χώρο, όχι μόνο των κινητών επικοινωνιών, αλλά και στον ευρύτερο τομέα της ψηφιακής αγοράς και των σχετικών τεχνολογιών.

Κύριος στόχος της φετινής αποστολής είναι η εδραίωση του ονόματος της Ελλάδας στο διεθνή χώρο της υψηλής τεχνολογίας και του mobile internet ειδικότερα. Σε δεύτερο επίπεδο, στόχος της αποστολής είναι η δημιουργία συνεργιών και η δικτύωση των επιχειρήσεων με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Η περσινή αποστολή με πάνω από 100 άτομα, 30 επιχειρήσεις, 6 startups είχε σημαντικά αποτελέσματα, καθώς πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 κανονισμένες συναντήσεις και επαφές με 20 εθνικές αποστολές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα