“Ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στο λαό”

“Ξαναχτύπησε” ο Αλέξης Μητρόπουλος αφού με δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά.  

Ο βουλευτής του κόμματος της Κουμουνδούρου,  μιλώντας στα Παραπολιτικά και στον απόηχο του Eurogroup,παραδέχτηκε ότι οι εταίροι «επέμειναν για Τρόικα, σε παραπέρα μέτρα, για τεχνικούς ελέγχους και πρέπει να δούμε σε τι νομοθετήματα θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή», για να προσθέσει πως “μέχρι τώρα η κυβέρνηση άντεξε, αλλά το στοίχημα του Σόιμπλε δεν είναι μεταλλαχτεί μνημονιακά ο Τσίπρας, αλλά να στείλουν μήνυμα στους Πορτογάλους και σε όλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική”.

Εφιστώντας την προσοχή όλων, είπε πως “πρέπει να διαβάζουμε τα συντάγματα και τους νόμους. θα πάμε σε μία ασύμμετρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στο λαό”.

«Φιλολογικού ενδιαφέροντος η εξεταστική για τα Μνημόνια»

Τέλος, με αφορμή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια, ο βουλευτής πήρε σαφείς αποστάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Οι ευθύνες υπουργών που απεφάσισαν ένταξη στα μνημόνια έχουν παραγραφεί (οι ποινικές)”. Ο ίδιος χαρακτήρισε την εν  λόγω διαδικασία “ενημερωτικού-φιλολογικού ενδιαφέροντος των πολιτκών ευθυνών”, τονίζοντας πως “και η ανίχνευση πολιτικών ευθυνών ενδιαφέρει την κοινή γνώμη”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα