Εντός Σεπτεμβρίου οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρίες, που θα διεξάγουν έρευνες σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας, στα οικόπεδα Πατραϊκού, Ιωαννίνων και Κατάκολου. 

Αυτή, τουλάχιστον, είναι η εκτίμηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως στη συνέχεια οι σχετικές συμβάσεις θα αποσταλούν προς κύρωση στη Βουλή.

Παράλληλα, σημείωσε πως ολοκληρώνεται η επεξεργασία των στοιχείων από τις σεισμικές έρευνες που έγιναν νότια της Κρήτης, ώστε μέχρι τέλος του έτους υπάρχει αξιόπιστη εικόνα για τα ενεργειακά κοιτάσματα σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Σε άλλο σημείο, επισήμανε ότι σε συνεργασία με τον Νορβηγικό Νηογνώμονα, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αποσόβηση ατυχημάτων που θα έχουν συνέπειες στο περιβάλλον.

Από εκεί και πέρα, ο Μανιάτης μίλησε και για τη διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων, κατ΄ εφαρμογή του νέου νόμου, Καλαφάτη, η οποία αρχίζει από σήμερα. Όπως είπε, το υπουργείο θα προχωρήσει στην έκδοση των αναγκαίων ερμηνευτικών και λοιπών εγκυκλίων και αποφάσεων προκειμένου να επιλυθεί σειρά διαδικαστικών θεμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα