Εξιλαστήριο θύμα ο Καρνέζης στη Γρανάδα

Το περασμένο καλοκαίρι η αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε σε ένα μίνι σίριαλ. Ο Ορέστης Καρνέζης ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, θεωρώντας εκείνη τη στιγμή ότι έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο πρώην πορτιέρο των «πράσινων» συμφώνησε με την Ουντινέζε (το «τριφύλλι» φυσικά έδωσε τη συγκατάθεσή του, αφού ικανοποιήθηκε οικονομικά) και δόθηκε αμέσως δανεικός στη Γρανάδα. Εκεί βρήκε το… τείχος που ακούει στο όνομα Ρομπέρτο. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής θεωρείται κάτι σαν… τοτέμ της ισπανικής ομάδας από το 2010 που βρίσκεται εκεί και η θέση του στη βασική 11άδα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Αυτό όφειλε να το γνωρίζει ο Καρνέζης πριν αποφασίσει να πάει στη Γρανάδα.

Ήταν εξ ορισμού δύσκολο για εκείνον να πάει την καριέρα του ένα βήμα πιο μπροστά υπογράφοντας με τον σύλλογο της ιβηρικής χώρας. Όπως καταλαβαίνετε, στην πρώτη «στραβή» δεν του αναγνωρίζονται ελαφρυντικά. Η Γρανάδα ηττήθηκαν 0-2 από την Αλκορκόν στην έδρα τους και αποκλείστηκαν από το Κύπελλο Ισπανίας, με τον Καρνέζη στη δεύτερη συμμετοχή του στην ομάδα (η πρώτη έγινε στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων όπου η Γρανάδα είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ), να δέχεται τα πυρά, ειδικά για το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Τι κι αν στη διαδικασία των πέναλτι (όπου οδηγήθηκε τελικώς η αναμέτρηση) είχε μία απόκρουση; Η ετυμηγορία είχε βγει για τα ισπανικά ΜΜΕ: «Φταίει ο Καρνέζης».

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και φυσικά έχοντας στο μυαλό του ότι αυτή τη στιγμή ο Καρνέζης είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας, ο διεθνής κίπερ οφείλει να αποφασίσει για το μέλλον του. Ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου πρέπει να βρει μία ομάδα, όπου θα είναι βασικό, ώστε να μη χαθεί ο μεγάλος προσωπικός του στόχος που ακούει στο όνομα: «Μουντιάλ 2014».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα