Επέλεξε το Ζάππειο η Φώφη

Το Ζάππειο επέλεξε η Φώφη Γεννηματά για την τελική προεκλογική της συγκέντρωση ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως λένε οι συνεργάτες της οι συσχετισμοί στην βάση του ΠΑΣΟΚ την ευνοούν και την καθιστούν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κούρσα έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Πάντως η Φώφη και συνολικά οι γεννηματικοί που την στηρίζουν δεν πρόκειται να δεχθούν αλλαγές, όπως για παράδειγμα να επιχειρηθεί εκλογή προέδρου από το συνέδριο. Θεωρείται βέβαιο, ότι θα αντιδράσει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει νέα διάσπαση του πολύπαθου ήδη κόμματος, όπως λένε οι παροικούντες τη Χαριλάου Τρικούπη.
Το σύνθημα για την πρόσκληση στην Αίγλη Ζαππείου είναι «να δώσουν τα χέρια για μία νέα αρχή, για το ΠΑΣΟΚ, που ενώνει, για το ΠΑΣΟΚ που αλλάζει». Η ίδια δηλώνει πως «θεωρώ ότι είναι αδιανόητο ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να συζητάει την αυτοδιάλυσή του. Που έχει γράψει ιστορία στον τόπο, που έχει αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων, ένα κόμμα που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο με μια πολύ δυναμική και πολύ ικανή και αποτελεσματική κοινοβουλευτική ομάδα, που έχει εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο, που έχει εκπροσώπηση δυναμική που πλειοψηφεί σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Ναι πρέπει να αλλάξουμε, ναι πρέπει να κάνουμε ρήξη με το παρελθόν, με τον λαϊκισμό, με τις πελατειακές σχέσεις με τη δημαγωγία».

Ο Κωνσταντινόπουλος

Την ίδια ώρα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παρουσιάζοντας την δική του πρόταση κάνει λόγο για μετασχηματισμό της παράταξης, αλλά και για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα.
Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας τονίζει: «Οι θέσεις μας οφείλουν να είναι ξεκάθαρες. Είμαστε αδιαπραγμάτευτα η φιλοευρωπαϊκή, προοδευτική, μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Δίνουμε το «παρών» για να αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται και όχι για να διασώσουμε ό,τι απέτυχε από το μεταπολιτευτικό σύστημα. Διεκδικούμε ένα κράτος που δεν αρχίζει ούτε τελειώνει σε κάθε κυβερνητική θητεία. Οι δημόσιοι θεσμοί δεν είναι λάφυρα των νικητών των εκλογών. Επιθυμούμε να συναντηθούμε με όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στο φάσμα της μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς. Δεν επιθυμούμε όμως ταμπέλες χωρίς περιεχόμενο και τεχνητές συγκλίσεις».
Στο κείμενο επισημαίνεται επιπλέον την ανάγκη για την εκπόνηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα παράγει πλούτο με την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, της βιομηχανίας, βιοτεχνίας και χειροτεχνίας της και του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού της, θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της πατρίδας μας.
Και καταλήγει: «Έχουμε ανάγκη από μια αφήγηση, στην οποία η Ευρώπη δεν θα αποτελεί εξαναγκασμό ούτε αναγκαίο κακό, αλλά συνειδητή επιλογή μιας δυναμικά εξελισσόμενης λειτουργικής κοινωνίας. Στοχεύουμε σε ένα νέο κόμμα. Φίλοι, μέλη, στελέχη, βουλευτές, πρέπει να ξαναβρούμε ένα νέο πολιτικό δεσμό, που μας ενώνει σε μια σχέση πολιτικής ισοτιμίας, μέσα από τις αναγκαίες δημοκρατικές λειτουργίες, χωρίς ανισότητες και χωρίς προνόμια και ειδικά δικαιώματα.Οι ρόλοι του κόμματος, της κοινοβουλευτικής ομάδας και της συνδικαλιστικής παράταξης πρέπει να είναι διακριτοί. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικώ εντολή μετασχηματισμού της Παράταξης, με νέα συλλογικότητα. Διεκδικώ μία μεγάλη ευθύνη. Σήμερα, για το Αύριο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα