Επίθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση

Επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Κυβέρνηση για την τροπολογία με την οποία ορίζεται ότι οι δικαστές θα λάβουν μέρος από τις αναδρομικές αποδοχές που έχει επιδικάσει το Μισθοδικείο.

Στην εισήγησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «α-λα καρτ» εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.
«Επιφυλάσσετε στον εαυτό σας», τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου, «το προνόμιο να εφαρμόζετε όποια απόφαση θέλετε, όπως θέλετε. Γι’ αυτόν το λόγο αρνείστε να εφαρμόσετε δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτές που έχουν δικαιώσει εργαζομένους της ΕΡΤ και σας υποχρεώνουν σε επαναπρόσληψη και καταβολή των αποδοχών τους, όπως αυτές έχουν δικαιώσει σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά ακόμη και την απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι».

Κλείνοντας η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Προφανώς –και αυτό καταδεικνύεται και από την αντιμετώπισή σας για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών– θεωρείτε ότι μπορείτε να χειραγωγείτε τη Δικαιοσύνη. Εμείς σας έχουμε πει και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι ενδεείς δικαστές είναι επιρρεπείς δικαστές. Εσείς θέλετε τέτοιους δικαστές, είναι ξεκάθαρο. Εμείς θα σταθούμε εγγυητές της διάκρισης των εξουσιών και αταλάντευτα θα σας θέτουμε προ των ευθυνών σας για την εγγύηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα