Επίτιμος διδάκτορας Οινολογίας των ΤΕΙ ο Γιάννης Μπουτάρης

Υπό τους ήχους της «Ωδής στη Χαρά» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών των ΤΕΙ Αθήνας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ένας άνθρωπος που γράφει ιστορία εδώ και περίπου πενήντα χρόνια στο χώρο του κρασιού και αποτελεί συνεχιστή της 136χρονης ιστορίας της οικογένειας Μπουτάρη στην οινοποιία της Ελλάδας.
Αναφερόμενος για τα συναισθήματα που του γεννά η νέα διάκριση, ο κ. Μπουτάρης εκφράζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ την ιδιαίτερη συγκίνησή του, τονίζοντας ότι αυτή η ξεχωριστή τιμή γεννά ακόμη έναν στόχο για τον ίδιο, να συμβάλλει «ώστε το Τμήμα Οινολογίας των ΤΕΙ, που είναι πραγματικά πολύ καλό, να γίνει σπουδαίο και να συμμετέχει στο όραμα του κλάδου, να κάνουμε την Κιβωτό του Ελληνικού Αμπελώνα στο Τατόι».
Για την υλοποίηση αυτού του οράματος ο κλάδος – όπως ο ίδιος τόνισε – εργάζεται πάρα πολλά χρόνια, αλλά προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς. Ο κ. Μπουτάρης θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη καθώς και σε επαφές που θα πραγματοποιήσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτή και την επόμενη εβδομάδα. Περιγράφοντας το όραμά του, είπε ότι στην Κιβωτό του Ελληνικού Αμπελώνα στο Τατόι, θα καλλιεργούνται όλες οι γνωστές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, θα πραγματοποιείται ερευνητικό έργο, θα είναι χώρος παρουσίασης του ελληνικού κρασιού αλλά και κέντρο εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τον καταναλωτή και τους επαγγελματίες του κλάδου του οίνου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των ΤΕΙ Αθήνας, που ήταν γεμάτο από αποφοίτους του Τμήματος, καθηγητές και γονείς, αλλά και με παρόντες το δευτερότοκο γιο του δημάρχου, Μιχάλη Μπουτάρη και τον εγγονό του, Γιάννη, μαθητή της Γ’ τάξης Γυμνασίου, ο οποίος δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αποφασισμένος να ακολουθήσει τα επαγγελματικά βήματα του παππού του και να συνεχίσει την ιστορία της οικογένειας στα μονοπάτια του οίνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα