Επί τάπητος –εκ νέου– το μέλλον του Εσιέν

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εκτός στόχων από αρχές Φλεβάρη. Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» και από μέσα βγήκαν… μπόρες και καταιγίδες, οι οποίες έχουν όνομα, επώνυμο και… ετικέτα! Τα θέματα που τέθηκαν ήδη επί τάπητος, ως συνέπεια της ολικής αγωνιστικής αποτυχίας των «πράσινων», είναι το νέο ξεκαθάρισμα στο ρόστερ το καλοκαίρι και το μέλλον του Μίκαελ Εσιέν στην ομάδα.

Ας ξεκινήσουμε με το θέμα του Γκανέζου. Στον Παναθηναϊκό κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι εμφανίζονται με τη γενικότερη παρουσία του έμπειρου μέσου στην ομάδα, ενώ έχει ξεκινήσει η κουβέντα για το μέλλον του στον σύλλογο. Ο Γκανέζος μέσος έχει δείξει την αξία του μόνο σε δύο ματς, αυτό με τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό, όπως λένε στον Παναθηναϊκό, ενώ στα υπόλοιπα η απόδοσή του έχει κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα. Τι συμβαίνει με τον Γκανέζο στο Κορωπί; Πολλά και ακόμη περισσότερα στο παρασκήνιο. Στο «τριφύλλι» θεωρούν ότι δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος συντήρησης του ποδοσφαιριστή. Αυτό το εμπέδωσαν πολύ γρήγορα, καθώς διαπίστωσαν έφτασε Νοέμβριος για να «γράψει το κοντέρ» το πρώτο του επίσημο παιχνίδι. Από τότε, ο Παναθηναϊκός βγήκε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, εκτός Κυπέλλου και κινδυνεύει σοβαρά να χάσει και τη δεύτερη θέση από την ΑΕΚ, η οποία μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στη Football League, ανεξάρτητα με το δεδομένο βάρος της φανέλας της.
Τι αποδείχθηκε; Ότι δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η μεταγραφή του Εσιέν ήταν μακράν η πιο αποτυχημένη κίνηση των τελευταίων τριών χρόνων για το «τριφύλλι».
Ως εκ τούτου, η απόφαση έχει ληφθεί. Ο Εσιέν πρέπει να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι. Το θέμα είναι το «πώς». Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκανέζος έχει υπογράψει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» μέχρι το 2017! Αυτό σημαίνει ότι έχει δύο ακόμα περιόδους στην… πλάτη του, που αναλογεί σε ποσό άνω των τριών εκατ. ευρώ συνολικά για το ταμείο του αθηναϊκού συλλόγου. Οι λύσεις που έχουν σκεφτεί στον Παναθηναϊκό, είναι τρεις:
1)Να φωνάξουν τον ατζέντη του παίκτη και να του προτείνουν ένα ποσό ως αποζημίωση για να λύσουν το μεταξύ τους συμβόλαιο.
2)Να αναζητήσουν πρόταση για τον Γκανέζο από άλλη ομάδα, ώστε να τον δελεάσουν.
3)Να του προτείνουν γενναία μείωση των αποδοχών του, ενδεχομένως και πάνω από 50%, επικαλούμενοι τη γενικότερη κρίση στην Ελλάδα και την αποτυχία των φετινών στόχων του συλλόγου.
Το πώς θα αντιδράσει και ποια θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει ο Εσιέν είναι άδηλο. Η πληροφορία, ωστόσο, για το ενδιαφέρον της Sydney FC από τη μακρινή Αυστραλία, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Σε κάθε περίπτωση, το καλοκαίρι αναμένονται εξελίξεις με τον Γκανέζο, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο.

Θα «καθαρίσουν» τις επιλογές Φύσσα-Βόκολου
Πάμε στο ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Το σίγουρο είναι ότι θα φύγει πολύς κόσμος. Οι λόγοι είναι δύο:
Πρώτον, διότι οι επιλογές των Φύσσα-Βόκολου αποδείχθηκαν, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αποτυχημένες. Για την ακρίβεια, σχεδόν κανένας παίκτης δεν «βγήκε», σε αντίθεση με τις επιλογές του Νταμπίζα, ο οποίος έφερε έναν Καρέλη, που μοσχοπουλήθηκε στο Βέλγιο, και έναν Μπεργκ, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του και αναμένεται να φέρει ζεστό χρήμα στο ταμείο.
Δεύτερον, διότι με εντολή της διοίκησης, το πλάνο επανέρχεται στο ξεκίνημα της Λαϊκής Βάσης, δηλαδή θα προωθηθούν παιδιά από την ακαδημία.
Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων παικτών επέλεξαν και έφεραν οι Φύσσας-Βόκολος, θα αποτελέσουν παρελθόν. Στον αντίποδα, θα εκτιμηθούν οι επιλογές του Αντρέα Στραματσιόνι και θα καταστρωθεί ένα πλάνο βάσει των «θέλω» του Ιταλού τεχνικού.

Οι «μουρμούρες» για «Στράμα»
Ένα θέμα που έχει προκύψει, είναι ο πόλεμος, σε μορφή κριτικής, που δέχεται ο Αντρέα Στραματσιόνι από μία μερίδα που συνδέεται με τον Παναθηναϊκό και επηρεάζει, σε ένα βαθμό, τις εξελίξεις στην ομάδα, ή έστω τη διαμόρφωση κλίματος. Με αφορμή τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων, ο Ιταλός δέχεται συστηματική επίθεση, σκοπός της οποίας είναι η σταδιακή αποδόμησή του. Πού θα καταλήξει αυτό; Άγνωστο. Όμως διαφαίνεται μία τάση, από μία μερίδα στο «τριφύλλι» , που δεν συμφωνεί με την παρουσία του Στραματσιόνι στον πάγκο. Το «γιατρικό» είναι η βελτίωση της εικόνας και τα θετικά αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε κρίση και η διαχείρισή της απαιτεί σωστές και ψύχραιμες κινήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα