Επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ από τον ΟΤΕ

Επενδύσεις 1,3 δισ. από ΟΤΕ την προσεχή τετραετία ανακοίνωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ. Απευθυνόμενος στους μετόχους, στο πλαίσιο της 64ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου τόνισε ότι στόχος, μέσω των επενδύσεων, είναι να δημιουργηθούν τα δίκτυα του μέλλοντος.

Την περασμένη πενταετία οι επενδύσεις μας στη χώρα ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ. Για την επόμενη τετραετία υλοποιούμε επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ, δημιουργώντας τα δίκτυα του μέλλοντος και καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών» είπε αρχικά ο Μιχάλης Τσαμάζ.

Οσον αφορά στην ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς, ο κ. Τσαμάζ υπογράμμισε: «Επενδύουμε σταθερά με επιχειρηματική λογική και πλάνο και τελικό στόχο οι οπτικές ίνες να φτάσουν στα σπίτια των καταναλωτών. Επενδύουμε για να προσφέρουμε στους πελάτες μας προσιτές, νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τη ζωή τους».

«Ολα γίνονται για τους πελάτες»

Οπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ: «Ολα γίνονται για τους πελάτες. Για τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσουν τα νέα δίκτυα και τις νέες ταχύτητες για να αλλάξουν τον κόσμο γύρω μας. Και τους πελάτες δεν τους ενδιαφέρει η υποδομή, το πώς δουλεύει μια υπηρεσία, αλλά η τελική υπηρεσία». Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσαμάζ σημείωσε: «Η δική μας ευθύνη είναι τα δίκτυά μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους που αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και σε λογικές τιμές».

Οσον αφορά στον ορισμό νέου προέδρου στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο πρόεδρος του ΟΤΕ υπογράμμισε ότι «ύστερα από κενό ενάμιση έτους τα ανοικτά θέματα έχουν συσσωρευθεί και πλέον είναι πιεστικά». Ελπίζουμε σε μία καλή συνεργασία, είπε ο κ. Τσαμάζ, «γιατί, όπως καταλαβαίνετε, έχουμε πολλές εκκρεμότητες με την Αρχή.

Από το νέο κοστολογικό μέχρι την έγκριση νέων προγραμμάτων που θέλουμε να διαθέσουμε στους πελάτες μας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι το θέμα της έγκρισης του vectoring που μας καθυστερεί από το να δώσουμε ταχύτητες έως 100 Mbps στους πελάτες μας, αλλά και τους ανταγωνιστές μας».

Διανομή μερίσματος 0, 10 ευρώ

Οι μέτοχοι ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένου κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, το οποίο θα καταβληθεί στις 6 Ιουλίου από την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Η μετοχή του ΟΤΕ θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο από τις 29 Ιουνίου χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

Με το φετινό πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, που ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ο ΟΤΕ, θα φύγουν περίπου 350 εργαζόμενοι, με τον οργανισμό να καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών τους μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης (για όσους συνταξιοδοτούνται εντός της προσεχούς πενταετίας). Με το περυσινό πρόγραμμα εθελουσίας είχαν αποχωρήσει περίπου 800 υπάλληλοι και το συνολικό κόστος είχε φτάσει τα 110 εκατ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα