«Επιστημονική διάκριση» για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη!

Τον είδαμε προ δύο μηνών, στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Βέλγιο, όπου έπαιξε πραγματικά πολύ καλά για 65 λεπτά μέχρι την αποβολή του. «Θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός», είπαν τότε οι περισσότεροι. Αυτό, είναι, όμως το στυλ παιχνιδιού του Παναγιώτη Ταχτσίδη.

Στις ανασταλτικές ενέργειες – κλεψίματα και κοψίματα – είναι, μάλιστα, ένας από τους κορυφαίους της Ευρώπης! Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που έχει έδρα την Ελβετία και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, προβαίνει κάθε χρόνο σε ποδοσφαιρικές έρευνες και αναλύσεις και στην πρόσφατη που έγινε και αφορά συγκεκριμένες δεξιότητες ποδοσφαιριστών, ο Ταχτσίδης διακρίθηκε! Σύμφωνα με τους ερευνητές βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα αμυντικών ενεργειών ανά αγώνα  με 3,6 ανά 90λεπτο και 86% ποσοστό επιτυχίας κάθε φορά που επιχειρεί να μαρκάρει, να τζαρτζάρει ή να κόψει κάποιον αντίπαλο!

Φέτος μέτρησε 26 αγώνες με την Κάλιαρι και πέρα από τις αμυντικές του ενέργειες κατάφερε και έξι ασίστ, δείγμα του ότι μπορεί να συνδυάσει πολλά χαρακτηριστικά. Και με το Βέλγιο, άλλωστε, δική του ήταν η πάσα στο γκολ του Μήτρογλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα