«Επιστροφή στις αγορές, πριν τις ευρωεκλογές»

Για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη του στο Bloomberg. O υπουργός Υποδομών, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα πιθανότατα θα πουλήσει ομόλογα για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια, πριν από το Μάιο, καθώς η χώρα επιχειρεί να ανοικοδομήσει τα οικονομικά της μετά από τη διεθνή διάσωση».

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο ίδιος, η επιστροφή στις αγορές θα είναι μέρος μιας σειράς θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα πριν από τις ευρωεκλογές.

«Θα πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές, με ένα ελαφρώς υψηλό επιτόκιο, το οποίο θα υποχωρήσει στη συνέχεια, και η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο δράμα των τριμηνιαίων αξιολογήσεων της τρόικας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχουν την υψηλότερη απόδοση μεταξύ των 25 αναπτυγμένων κρατών τις επιδόσεις των οποίων καταγράφει το Bloomberg, την προηγούμενη χρονιά, καθώς η χώρα κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αναφέρει το πρακτορείο.

«Το αποτέλεσμα της κάλπης θα επηρεάσει την πολιτική σταθερότητα»

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει διαδικασία για το διαγωνισμό ενός αεροδρομίου έναντι 750 εκατ. ευρώ, και για το project του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Τσακώνα (400 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των επενδύσεων, ανέφερε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων η χώρα θα αρχίσει να δέχεται προσφορές για τα projects του αεροδρομίου ύψους 750 εκατ. ευρώ, καθώς και για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Τσακώνα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας

Στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης είναι επίσης η δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας μέχρι το 2017, καθώς και η ολοκλήρωση δικτύου αυτοκινητοδρόμων μέχρι τα τέλη του 2015.

Ακόμη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει νομοσχέδιο πριν από τις 18 Απριλίου να μετατρέψει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε logistics hubs και θα επενδύσει 50 εκατ. ευρώ για να υλοποιήσει την υπόσχεση του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά στις 4 Νοεμβρίου, για την παροχή ελεύθερης πρόβασης σε διαδίκτυο σε όλη τη χώρα.

Σημείωσε τέλος ότι οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, υποδεικνύουν μια αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 20% φέτος στην Ελλάδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα