Τηλεδιάσκεψη Χρυσοχοΐδη με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για την ενδοοικογενειακή βία

Μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων, θα υπάρξει πιο αυστηρό πρωτόκολλο στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα έχει το πρωί τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Μετά τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, αναμένεται να υπάρξει ένα νέο, ακόμη πιο αυστηρό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σήμερα πρόκειται να δοθούν εκ νέου οι σχετικές οδηγίες σε αστυνομικούς, από όλες τις διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να διασφαλιστεί μέσω αυτού του πρωτοκόλλου ότι δεν θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα διεκπεραιωτικής (ή και αδιάφορης) συμπεριφοράς αστυνομικών, όταν ένας πολίτης ζητά βοήθεια γιατί αισθάνεται πως κινδυνεύει η ζωή του.

Η τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Σημειώνεται ότι όπως είχε δηλώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης τις προηγούμενες μέρες, πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία.

Το πρωί της Πέμπτης (4/4), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους πως είναι συντετριμμένος και προσωπικά, γιατί «είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η «έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα» και είναι βέβαιος πως «θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια».

Τέλος, είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ απέστειλε σε όλες τις Αρχές όλο το υλικό, «χωρίς να αποκρύβει τίποτε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα