ΕΡΤ: Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, ναι ο Παππάς (για Ταγματάρχη)

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφοι στο επάγγελμα με πολλά χρόνια παρουσίας στην ΕΡΤ, εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Ο λόγος για την Αννέτα Καββαδία, την Αγλαΐα Κυρίτση και τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι τρεις βουλευτές καλούν την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του επισημαίνοντας πως η επιλογή του κ. Ταγματάρχη «εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους – που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ και είναι αυτοί που, τελικά, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη νέα ΕΡΤ που αξίζει η χώρα και η κοινωνία», ενώ ακόμη τονίζουν πως «τα μηνύματα που εκπέμπει στον λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά».

Η αλήθεια είναι ότι πολλές ενστάσεις εκφράστηκαν στους κομματικούς διαδρόμους της Κουμουνδούρου από στελέχη που δεν ήθελαν η υποψηφιότητα Ταγματάρχη. Υπήρχε, ωστόσο, και ένας που την ήθελε πολύ.

Ο λόγος για τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, η απόφαση του οποίου είναι οριστική και αμετάκλητη. Μάλιστα οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Ν. Παππάς αναζητούσε μια «παλιοσειρά» στον χώρο των media που θα ξέρει να ηγηθεί του νέου ξεκινήματος της ΕΡΤ.

Κι αυτόν τον… ταγματάρχη τον βρήκε στο πρόσωπο του Λάμπη Ταγματάρχη που ως γνωστόν έχει ξανακρατήσει το «τιμόνι» της ΕΡΤ την περίοδο 2010-2012 και διαθέτει και την εμπειρία και τις τυπικές πανεπιστημιακές γνώσεις να αναλάβει τα ηνία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα