Ευνοϊκό πρόγραμμα, Νίνης, στόπερ και… τίτλος!

Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες δεν προσφέρονται για… μεγαλεία. Ωστόσο, τα σημάδια των τελευταίων εβδομάδων έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα κλίμα έντονης αισιοδοξίας στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού, οι άνθρωποι του οποίου βλέπουν την προοπτική να διανοίγεται μπροστά τους και τις πιθανότητες για το… θαύμα να αυξάνουν σημαντικά.

Πρώτα απ’ όλα, ο Παναθηναϊκός, μετά και την αναμέτρηση στην Ξάνθη, θα έχει βγάλει από το πρόγραμμά του σχεδόν όλες τις επικίνδυνες έδρες του φετινού πρωταθλήματος. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχασε, στην Τούμπα νίκησε, στην Τρίπολη απέσπασε ισοπαλία, στη Λιβαδειά (στο ΟΑΚΑ που έγινε το ματς) πήρε επίσης ισοπαλία και στο Αγρίνιο νίκησε. Με την έξοδο στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας θα τα παίξει όλα για όλα στον δεύτερο γύρο, στην έδρα του, γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει για τους «πράσινους». Επί της ουσίας, τουλάχιστον εκτός έδρας, το «τριφύλλι» έχει να παίξει στα Γιάννινα, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και στη Βέροια! Αναφερόμαστε στα παιχνίδια που θεωρούνται επικίνδυνα για τους «πράσινους», βάσει της δυναμικής των ομάδων. Σε αυτά, δεν υπάρχει κανένα «ντέρμπι», καθώς και τα δύο (με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό), θα διεξαχθούν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να καθορίσει και την πολιτική των μετρημένων μεταγραφών που θα γίνουν τον Ιανουάριο. Η προσθήκη του Σωτήρη Νίνη αποτελεί ενδεικτικό δείγμα. Ο διεθνής μέσος είναι παίκτης που συμβάλλει στην οργάνωση του παιχνιδιού και μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στις αντίπαλες κλειστές άμυνες. «Χτυπάει» ακριβώς στο πρόβλημα που παρουσιάζει μέχρι σήμερα η ομάδα. Με την απόκτηση δύο καλών αμυντικών παικτών, ο Γιάννης Αναστασίου πιστεύει ότι θα «δέσει» η ομάδα σε όλες τις γραμμές της και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του δεύτερου γύρου, διεκδικώντας με αυξημένες πιθανότητες τον τίτλο του πρωταθλητή!

Η αισιοδοξία των «πράσινων» τονώνεται ακόμη περισσότερο από την εικόνα που παρουσιάζουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ο μεν πρώτος δείχνει να λυγίζει από το βάρος της πίεσης που δέχεται ο πρωτοπόρος. Ο μεν δεύτερος, δείχνει να μην έχει λύσεις στα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει σε όλες τις γραμμές του, ενώ και το κλίμα δεν είναι το καλύτερο μέσα στην ομάδα.

Άμεση ενίσχυση

Ως εκ τούτου, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου αναμένεται να λειτουργήσει… λυτρωτικά για την ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς θα διορθωθούν τα λάθη του καλοκαιρινού σχεδιασμού, τα οποία κόστισαν αρκετούς βαθμούς και… έναν τεχνικό διευθυντή για τους «πράσινους»!

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, καλούνται να διορθώσουν τον κάκιστο σχεδιασμό του καλοκαιριού και τη σωρεία λαθών που έγιναν σε μεταγραφικό επίπεδο. Η απόκτηση του Σωτήρη Νίνη αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής. Ο διεθνής μέσος μπορεί να καλύψει τόσο το πόστο του επιτελικού χαφ, ο οποίος απουσιάζει από την 11άδα του «τριφυλλιού», όσο και το δεξί άκρο, απελευθερώνοντας τον Κάρλος Ζέκα.

Ωστόσο δεν αρκεί αυτό. Το πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία των «πράσινων» είναι φανερό και σε ένα ικανό ποσοστό, εμποδίζει την ομάδα να ξεδιπλώσει τις επιθετικές αρετές της. Η επιλογή που κατέληξαν οι Λεωνίδας Βόκολος και Τάκης Φύσσας, είναι η απόκτηση ενός στόπερ με εμπειρία και ποιότητα. Τα λεφτά είναι λίγα και για τον λόγο αυτό οι επιλογές είναι λιγοστές. Ωστόσο, με το… ψάξιμο κάτι βγήκε. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το ρεπορτάζ, η περίπτωση του ακριβού Χουάνμα τίθεται στο περιθώριο και προκρίνεται κατ’ αρχήν εκείνη του Ουρουγουανού ΓκιγιέρμοΡοντρίγκεζ, της Ελλάς Βερόνα και εκείνη του 27άχρονου Σέρβου αμυντικού της Παρτιζάν, Βόγισλαβ Στάνκοβιτς.

Ο μεν πρώτος είναι πιθανόν να παραχωρείται δανεικός από την ιταλική ομάδα, με τον Παναθηναϊκό να καταθέτει σύντομα πρόταση. Ο δε δεύτερος μένει ελεύθερος τον Γενάρη και ως εκ τούτου, μπορεί να υπογράψει δίχως την εμπλοκή ή την άδεια της ομάδας του.

Τι θα εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη κίνηση; Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει έναν στόπερ, προκειμένου από τη μία να «δέσει» το κέντρο της άμυνάς του και από την άλλη να απελευθερώσει τον Μέντες, ο οποίος θα μπορέσει να προσφέρει από τη φυσική του θέση, στη μεσαία γραμμή.

Αυτές θα είναι οι κινήσεις που προγραμματίζει να κάνει ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του και να γίνει πιο ανταγωνιστικός στη μάχη για τον φετινό τίτλο. Μία τρίτη κίνηση, θα είναι η απόκτηση ενός επιθετικού, εάν και εφόσον έρθει πρόταση για τον Πέτριτς.

Η μεταγραφική ενίσχυση είναι το ένα ζητούμενο. Το βασικό είναι να παρουσιάζει η ομάδα τη σταθερότητα που απαιτείται στη διάρκεια της σεζόν. Αυτό ακριβώς επεσήμανε στους παίκτες του ο Γιάννης Αναστασίου. Το «τριφύλλι» δείχνει να κυνηγά τις πιθανότητες που έχει για τον τίτλο, αλλά για να συνεχίσει με αξιώσεις στο ίδιο τέμπο, απαιτείται διάρκεια στην απόδοση και βέβαια στα αποτελέσματα. Συσπείρωση δυνάμεων, κάλυψη αναγκών και διάρκεια στην απόδοση, αποτελούν το τρίπτυχο στο οποίο θα στηριχθεί ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα